https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Domanjševcih prikazali žetev in mlatitev na stari način

31.07.2018 ob 18:00  

Minuli konec tedna so člani Kulturno-umetniškega društva Petőfi Sándor iz Domanjševcev v sodelovanju z Madžarsko narodno samoupravno skupnostjo Občine Šalovci in Občino Šalovci, pripravili prireditev Praznik žetve, plesa in petja.  

S tradicionalno prireditvijo "Praznik žetve, plesa in petja," ki je potekala pri Etnografskem muzeju v Domanjševcih, želijo obuditi in prikazati stari običaj žetve ter mlatitve mlajšim rodovom.

Po tradicionalnem zajtrku so se delavci odpravili na polje, kjer so prikazali košnjo žita ter vezanje in zlaganje snopov na star kmečki voz. Sledil je prikaz mlatenja, ki so ga letos prikazali na kar tri načine in sicer: z mlatilnico, ročno in s strojem, ki ga je poganjal konj.

V kulutrnem programu so sodelovali: Turistično društvo Polenšak s Ptuja, Ljudske pevke Žlahtna kapljica iz Doline, folklorna skupina iz Sakalovec. Gledalci so lahko prisluhnili tudi madžarski opereti.

Za dobro vzdušje je poskrbela glasbena skupina Skok. Najmlajši pa so uživali v bogatem animacijskem programu.

Več fotografij v spodnji galeriji...


Avtorica: Klaudia Abraham

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.