https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Po pomurski avtocesti divjal z več kot 210 km/h

Murska Sobota, 31.07.2018 ob 14:00  

Mariborski policisti so v ponedeljek na pomurski avtocesti ujeli 25-letnega državljana Madžarske, ki je z osebnim avtomobilom divjal kar s 213,71 kilometra na uro.

Policisti iz PU Maribor so v ponedeljek med nadzorom prometa na pomurski avtocesti med Pernico in Cerkvenjakom, kjer je omejitev hitrosti 110 kilometrov na uro, ujeli 25-letnega državljana sosednje Madžarske, ki je z osebnim avtomobilom divjal s hitrostjo kar 213,71 kilometra na uro.

  

Kot so še sporočili s Policijske uprave Maribor, so madžarskega voznika med divjanjem po pomurski avtocesti dohiteli in ustavili. Izrekli so mu kazen za ugotovljen prekršek v višini 1200 evrov, obenem pa dodali še devet kazenskih točk.

 

    Komentarji

    1. gost
      01.08.2018 ob 13:34 radar gost

      Tipično policijsko, da nekoga takega razglasijo za divjaka. Na AC in dober avtomobil, 210km/h ni nič posebnega. Divjanje in hitra vožnja sta dve povsem različni stvari. Velikokrat pa kakšni mladeniči res divjajo v naselju in ogrožajo poštene občane, ki tam mirno živijo. Večkrat kakšen nedonošenček z motorjem rohni in grmi med bloki in hišami, ker ima pač nizek ego in ga hoče kompenzirati z groznim zvokom iz izpuha motorja. Takega policisti ne preganjajo, ker so si večkrat prijatelji motoristi, ki en drugeg ščitijo!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2018 ob 14:02 gost

        Torej na cesti, kjer je dovoljena hitrost 110 km/h, voznja z več kot 210 km/h ni divjanje? Ti si bolnik!

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2018 ob 14:38 gost

        se strinjam z "gost-radar".... visoka hitrost ni divjanje, saj si pri taki hitrosti bolj pozoren na cesto, kot če se voziš 110km/h. Vsak teden sem na slovenskih avtocestah in marsikaj vidim, npr. jih 70% vozi na prehitevalnem , če prav ni nikogar na desni, pa še to s hitrostjo 110km/h , tam kjer je omejitev 130km/h. Nevarnost na avtocesti predstavljajo Romuni, ukrajinci , bolgari in tovornjakarji, ki nič kolikokrat zapelje preko na vozni pas, brez žmigavca, verjetno že dremajo za volanom. Če se je kateri vozil po Nemčiji , potem ve da imajo tam dele avtocest kjer ni nobenih omejitev, pa sploh ni problemov in kar je še pomembnejše ....ni toliko nesreč. Drugič malo opazujte ko se peljete po avtocesti, ko nekdo vozi 110km/h in se šminka ali piše sms-e alii še kaj tretjega, tega pri višjih hitrostih ni možno početi. Se pa tudi strinjam da je 213km/h res malo prevelika hitrost, ni pa divjanje.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.08.2018 ob 14:31 nej policaj gost

      @radar, če res tako razmišljaš potem močno upam, da nimaš vozniškega dovoljenja! Bolano!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.08.2018 ob 21:13 gost

      Mij smo še deleč od Nemčije,pa niti nikdar nemo Nemčija,ali pa Švica,ka v Sloveniji mamo dosta podgane.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.