https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

77,7 milijona evrov za program izobraževanja odraslih

03.08.2018 ob 9:00  

Kot so sporočili z urada vlade za komuniciranje je vlada RS na seji sprejela letni program izobraževanja odraslih za leto 2019. Za izvajanje programa se bo v prihodnjem letu iz proračunskih sredstev namenilo okoli 77,7 milijona evrov.

Letni program izobraževanja odraslih za leto 2019 temelji na uresničevanju ciljev, ki so zapisani v resoluciji o nacionalnem programu izobraževanja odraslih v Sloveniji za obdobje 2013-2020.

Kdo se lahko prednostno vključi v program?

Program opredeljuje različne ciljne skupine, vanje se tako uvrščajo tudi brezposelni, pri tem pa imajo prednost starejši od 50 let, ki nimajo poklicne ali strokovne izobrazbe ali imajo manj poklicnih zmožnosti.

Nadalje bodo prednostna skupina med zaposlenimi starejši od 45 let z dokončano manj kot štiriletno srednjo šolo ali s slabšimi poklicnimi zmožnostmi, obenem pa tudi zaposleni, ki zaradi posebnih psihofizičnih zahtev po določeni starosti ne morejo več učinkovito opravljati določenega poklica.

Ciljna skupina tudi priseljenci, Romi, migranti, invalidi in obsojenci

Naslednja ciljna skupina programa so tudi manj izobraženi in še druge ranljive skupine, kot so na primer mladi, ki so zgodaj opustili šolanje, socialno ogroženi, priseljenci, Romi, starejši odrasli, migranti, invalidi in obsojenci.

Proračunska sredstva za izvedbo programa pa bodo namenjena tudi drugim skupinam odraslih, prednostno tistim, ki imajo omejene možnosti dostopa do socialnih, kulturnih in ekonomskih dobrin in prebivalstvo iz manj razvitih regij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2018 ob 9:30 gost

      Nešče de se pa obogatil na račun "ciljne skupine"

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2018 ob 9:40 gost

      Od tote ciljne skupine se še lehko marsikaj navčiš

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.08.2018 ob 9:55 DEBELI FUKJENEC gost

      Kaj se vi norca delate iz ljudi??? Z našim denarjem boste izobraževali ljudi nad 50 let ??? Na zavodu pa nezaposleni z višjo, visoko izobrazbo, doktorati. Ne se zajebavat. Točno planirani denar za določeno skupino ljudi, da bodo zraven že visokih plač zaslužili še več. Za delavca pa ni nikoli denarja.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.08.2018 ob 12:38 gost

      Država, kot je vidno v popolnem sranju. Nad 50 let bodo ljudi, ki so delali 35 let silili v "študije nacionalnih umetnikov", mlade, ki imajo izobrazbe, pa silili, da gredo v tujino. Drhal nad 65 let, ki izpolnjuje opokojitvene norme - v penzijo, mlade namesto nijh v službo. Seveda bo ravnatelj osnovne šole delal, bo v SLUŽBI po 65 letu starosti še 15 let, kajti ta umetnik ni nikdar delal in si zasluži, da obiskuje službo 55 let. Jebemti zakone, i sistem, i pitaj vraga, koga še. Smo res unikat svetovnih držav, javni sektor naj dela 70 let, budale v gospodarstvu z lastniki na čelu pa naj za njih delajo. Sranje od sistema.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.08.2018 ob 12:48 gost

      Imam predlog za vlado, tale v izhodni točki je itak daleč najslabša v zgodovini Slovenije, NOVI PETERČEK -ŠESTTERČEK, SEDMERČEK, ali kaj hudiča že bo: UVEDITE OSNOVNO ŠOLO NAD 50 LET STAROST s :5 tujimi jeziki arabščina, romščina, jezik za obsojence, pa mogoče kakega afriškega in balkanskega. Boste videli, da bo življenje v Sloveniji lepše, bo bolj zdravo okolje in seveda narod do 50 leta starosti ima čas, da se popolnoma posveti šoli.Do 50 leta starosti pa uvesti vrtec in seveda zaposliti mlade izobraženevzgojiteljice, ki ne vedo otroku "spucat noska", ko je ta prehlajen. Seveda pa tem za njihov "trud" dvignit plačo vsaj na 3000 EUR netto.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.08.2018 ob 15:56 gost

      KJE so pa bili v OSNOVNI ŠOLI ,zdaj bi se UČILI.JIH bodo učili vključevanja v ISLAM. MATER VAM LEVIČARSKO

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.08.2018 ob 22:51 Debeli fuuknjenec gost

      Narod je nepismen , neizobražen , asocialen in to pač stane , saj pa ne more nekdo , ki je 30 let peglal in samo peglal hlače v Muri zdaj konkurirati za delo z nami izobraženci , pa take pa to , saj veste kaj mislim .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.08.2018 ob 11:02 gost

        d.f. ravno taki kot ste vi (glede na to da si sem dal medizobražence) so zajebali in zavozili državo.Nekdo ki je peglal 30 let je opravil svoje delo kaj ste pa napravili izobraženci pa vidimo že od leta 91.Z takim tvojim neumnim komentarje vsekakor ne sodiš med akademike.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.