https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj morate storiti do konca avgusta

Murska Sobota, 04.08.2018 ob 6:10  
Meseca avgusta morate biti pozorni na razpise za različne štipendije in na oddajo vloge za otroški dodatek in znižano plačilo vrtca za tiste, ki se vam ta pravica izteče. 
 
Konec avgusta se velikemu številu upravičencev do znižanega plačila vrtca in otroškega dodatka, izteče veljavnost odločbe. V mesecu, v katerem se vam izteče pravica do otroškega dodatka, je potrebno vložiti novo vlogo za pravico do otroškega dodatka. Če je odločba veljavna do 31. avgusta 2018, morate novo vlogo oddati ta mesec.
 
 
Pozorni pa bodite tudi tisti, kateri vpisujete otroke v 1. razred, saj morate pristojne obvestiti o prehodu iz vrtca v osnovno šolo. ˝Od 1. januarja letos višina otroškega dodatka ni več določena v odstotku od povprečne mesečne plače vseh zaposelnih za koledarsko leto pred vložitvijo zahteve, ampak v nominalnih mejah,˝ so zapisali na spletni strani zurnal.
 

Dijaki in študentje ne pozabite na štipendije

Kadarkoli med šolskim/študijskim letom lahko oddate vlogo za uveljavljanje pravice do državne štipendije. Če izpolnjujete pogoje, vam štipendija pripada od prvega dne naslednjega meseca, ko ste vložili vlogo. Štipendija se dodeli za eno šolsko/študijsko leto, vlogo pa morate oddati na pristojni center za socialno delo. Dijaki vlogo za dodelitev državne štipendije vložite že v mesecu avgustu, da boste, če imate izpolnjene vse pogoje, do državne štipendije upravičeni s 1. septembrom 2018. Študentje pa vložite vlogo za dodelitev državne štipendije v mesecu septembru, saj boste v primeru izpolnjevanje vseh pogojev, do štipendije upravičeni s 1. oktobrom 2018. 

˝Vlogo za Zoisovo štipendijo je treba oddati na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. Rok za oddajo vlog za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2018/2019 je za dijake sreda 5. 9. 2018, za študente petek, 5. 10. 2018. Rok za oddajo vlog za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij za leto 2018/2019 po ZŠtip (stari zakon) je za dijake sreda, 5. 9. 2018, za študente petek, 5. 10. 2018. Štipendisti, ki so Zoisovo štipendijo pridobili po novem zakonu ZŠtip-1 in v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019 ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, morajo vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije predložiti najkasneje do konca šolskega oziroma študijskega leta 2017/2018. Vloga za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije po ZŠtip-1 je dostopna na spletni strani sklada. Štipendijo za deficitarne poklice lahko pridobijo dijaki, ki bodo v šolskem letu 2018/2019 obiskovali 1. letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja. Po novem bodo štipendijo za deficitarne poklice lahko prejeli tudi steklarji. Vlogo se lahko odda od 15. 6. do vključno 20. 9. 2018 na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije,˝ so zapisali na spletni strani zurnal. 

 



    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.