https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

S krajo torbice iz nezaklenjenega avtomobila lastnico oškodoval za 1000 evrov

20.05.2011 ob 9:57  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, osem kaznivih dejanj, pet povoženj divjadi, pet kršitev javnega reda in miru in pridržali dva voznika osebnih avtomobilov, ki sta vozila pod vplivom alkohola. 

V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško, ki je ob tem utrpela lahko telesno poškodbo. Lahko telesno poškodovan je bil tudi kolesar, kateremu je izven naselja Veščica pri Murski Soboti izsilil prednost voznik osebnega avtomobila. Ostale prometne nesreče sta se končali le z gmotno škodo. 

Na področju kriminalitete so obravnavali dva vloma, tatvino, dve kaznivi dejanji ponarejanja listin, ogrožanje varnosti, lahko telesno poškodbo in odvzem motornega vozila. Na počivališču avtoceste v Pincah je neznani storilec iz nezaklenjenega parkiranega osebnega avtomobila ukradel žensko torbico in lasnico oškodoval za 1 000 evrov. V Rakičanu so neznanci vlomili v  dva tovorna vozila in ukradli 80 litrov goriva. Vlomljeno je bilo še v dva delovna stroja, odkoder je ukradeno 60 litrov goriva in dva akumulatorja. Policisti PP Lendava so obravnavali tujca, ki je imel ponarejeno vozniško dovoljenje, policisti PPIU pa tujca, ki je imel ponarejeno listino tehničnega pregleda vozila. Policisti PP Gornji Petrovci so izsledili osumljenca, ki je prejšnjo noč odvzel osebni avtomobil. Osebni avtomobil je bil vrnjen lastniku, osumljenec pa bo priveden k preiskovalnem sodniku okrožnega sodišča v M. Soboti. 

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in štirikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah pomirili.

Kriminalisti PU Murska Sobota bodo danes v času med 10.00 in 14.00 uro izvajali vaje v streljanju na strelišču v Hercegovščaku. Prebivalce opozarjamo, da je zadrževanje in gibanje na in v bližini strelišča nevarno.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali na relaciji M. Sobota – G. Radgona – Apače.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.