https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ohladitev že na vidiku

07.08.2018 ob 13:30  

Po podatkih Agencije RS za okolje (ARSO), bo vročina vztrajala še do petka, v soboto pa lahko pričakujemo ohladitev.


Vročinski val že nekaj časa čutimo tudi v Sloveniji, vendar pa kmalu lahko pričakujemo ohladitev. Vročinski vrhunec tega tedna bo v četrtek, največja toplotna obremenitev pa na Primorskem in v mestnih središčih. 

Možnost nastanka neviht

Danes, 7. avgusta naj bi bilo povečini sončno, ponekod bo pihal veter južnih smeri. Vreme bo še nekoliko nestabilno, zato bodo popoldne nastajale posamezne nevihte.

Prihaja še bolj suho vreme

Meteorologi so napovedali še bolj suho vreme v drugi polovici tedna, saj lahko temperature dosežejo 35 stopinj Celzija tudi osrednji in vzhodni Sloveniji, zato bo tam veljala oranžna stopnja pripravljenosti. 

Kako se zaščititi?

Sicer smo o tej temi že pisali, pa vseeno vam znova podamo nekaj informacij Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Vročina lahko najbolj prizadene starejše in otroke ter bolnike z obolenji, ki vplivajo na uravnavanje toplote v telesu, na mobilnost in sposobnost presojanja. Med bolj ogroženimi zaradi vročine so tudi delavci, ki delajo na prostem, in prebivalci mest. 

NIJZ svetuje, da v času največje moči sonca med 10. in 17. uro poiščete senco, se zaščitite s sončnimi očali, pokrivalom za glavo, primernimi oblačili in z zaščitno kremo z zaščito pred UVA in UVB žarki z zaščitnim faktorjem najmanj 30.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2018 ob 18:13 gost

      malo dežđeka nücamu, ka kmetavzarun ponovni "vlatij" na kukurci gor stoupiju, ka nedu meli škode. Država jim pa itak primakne davkoplačevalski denar, da jih reši. Ista pijzda, ali suša ali poplave, ITAK VSE SRANJE ZA JESTI UVAŽAMO.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2018 ob 19:26 gost

      Mas kmetije naprodaj pasi kupi pa delaj,bos vido kaksi zlat bos meo. Gledati pa delati je nej vse eno. To se kmeton z neba leti.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.08.2018 ob 9:56 gost

      to lehko samo betonar izjavi keri ne ve ka mu je rit puna zaradi kmeta pa ki se dreka od dalec ne vida...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.