https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gobar odkril odvrženo ozimnico

07.08.2018 ob 16:30  

Lokalni gobar je v gozdu med Orehovci in Šratovci naletel na ozimnico. Malomarneži so ostanke predelanega sadja in zelenjave odvrgli kar v naravo.


Nenavadni odpadki

Običajno v gozdu zasledimo belo tehniko, pohištvo, pa tudi stroje in orodje, a tokrat je mimoidoči nabiralec gob v gozdu našel ostanke ozimnice. Po poročanju Slovenskih novic, je bilo odvrženih med 250 in 300 steklenih kozarcev z marmelado, vloženim sadjem in zelenjavo, kompotom ter ajvarjem. Najverjetneje so nepridipravi praznili domačo shrambo in se odločili, da bo najlažje zadevo natovoriti in odpeljati v gozd.

 

Foto: Slovenske Novice

Kozarci niso bili razbiti

Zelo čudno je, da kozarci niso razbiti, kar najverjetneje nakazuje na dejstvo, da niso bili nasilno odvrženi, ampak so bili položeni na tla. Na srečo je sanacija tako bila dosti lažja in za sabo ni pustila nevarnih in ostrih ostankov stekla.

Odzval se je medobčinski inšpektorat

Ko je mimoidoči naletel na odpadke je nemudoma poklical podpredsednika PGD Orehovci Marjana Ščančarja, ki je bil prav tako ogorčen. Na lokacijo je hitro prispela tudi Vesna flisar, redarka Medobčinskega inšpektorata Gornja Radgona, ki je odlagališče fotografirala in poskrbela za sanacijo.

Vodno zajetje

Kot da samo odlaganje odpadkov v gozd nebi bilo dovolj, omenimo še, da so bili odpadki odvrženi le nekaj metrov od table, ki označuje “Vodno zajetje in vodovarstveno območje.” Na tem območju je prepovedano celo zadrževanje, kaj šele odmetavanje odpadkov. Prav tako je od kraja dogodka le nekaj sto metrov oddaljena največja polnilnica mineralne vode v Boračevi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2018 ob 16:44 gost

      Res novica, da te dol vrže. Pa število steklenic je močno pretirano - po sliki sodeč.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2018 ob 17:57 gost

      zgornji, mislim, da te vara oko, preštej do deset in si pri sebi zamisli, a ni morda 10 krat 20(dvajsetkrat) 200? Upam, da jh je bilo 200 najmanj(mislim 200steklenic)

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.08.2018 ob 18:06 gost

        Preštej jih! Se da. V članku piše 250 do 300! Toliko jih pa zdaleč ni. Kupi si očala. Temu, ki je pisal članek, tudi ne bi škodila. Kaj misliš je to storil človek s podeželja ( kmet ali polkmet ) ali delavec iz bloka??

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.08.2018 ob 22:34 gost

      Pomoje je to nekdo nastavil gobarjem, da bodo lahko po tezkem nabiranju se malo okrepcali...☺

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.08.2018 ob 0:59 vesnica.com gost

      Koliko je tega,bo v kratkem objavila gospa Vesna ,na portalu Prekmurec,com in bo tudi našla lastnika teh steklenic ,kar to mora narediti po zakonu in tega lastnika tudi kaznovat

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.08.2018 ob 9:48 grbanj gost

      Kje si pa ti nabiral gobe v tej suši ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.08.2018 ob 12:10 slatina gost

      Če že delate "kopipaste" bi vsaj prebrali kaj piše. Priimki se pišejo z Veliko začetnico. Flisar ! Tisti pa ki dela paniko okrog vodnega zajetja pa nima pojma o geologiji, o vodah in podobnih stvareh.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.08.2018 ob 21:38 gost

      Prstni odtisi ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.08.2018 ob 13:52 iur gost

      Prstni odtisi se uporabljajo za ugotavljanje storilca za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Odlaganje stare ozimnice v gozd pa ni kaznivo dejanje in še manj, da bi se preganjalo po uradni dolžnosti. Zato se s takimi rečmi tudi ukvarja občinska inšpekcija in redarstvo. Če bi imelo prej naštete elemente kaznivega dejanja bi se s primerom ukvarjala policija in okrožno državno tožilstvo. Problem je, ker pač ljudje ne ločijo stvari med seboj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.