https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Motorist trčil v traktor in se hudo telesno poškodoval

Murska Sobota, 10.08.2018 ob 7:00  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru. Prav tako so tujcu zasegli prepovedano teleskopsko palico, ugriz psa, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Okrog 18. ure je v naselju Desnjak voznik motornega kolesa, zaradi neprilagojene hitrosti, v desnem preglednem ovinku trčil v voznika kmetijskega traktorja. Motorist se je pri trčenju hudo telesno poškodoval in se zdravi v mariborskem kliničnem centru.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali nasilje v družini, kjer je bila povzročena tudi lahka telesna poškodba, grožnjo, štiri tatvine in zasegli bankovec za 50 evrov za katerega se sumi, da je ponarejen. Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili.

Prav tako do 12. avgust­a še vedno poteka vseevropska akcija nadzora hitrosti – »SPEED«. V tem času bodo policisti poostreno preverjali hitrost vožnje voznikov motornih vozil. Tekom današnjega dneva lahko pogostejše meritve hitrosti pričakujete na območju PP Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2018 ob 12:53 biciklen gost

      Prejšni teden pa je motorist trčil v traktor v Križevskem polju. Zato predlagam. Strogo prepoved traktorjev na cestah med motoristično sezono od marca do novembra! Na določenih cestah, kot je Križevski polje in podobne, prepovedat tudi ostala vozila, da bodo motoristi lahko v miru tekmovali, divjali, se izživljali in razvijali enormne hitrosti. V naseljih obvezno nakup helikopterjev, da ljudje ne bodo več ovirali motoristov, ki se z motorji peljejo po naselju 2x ali 3x hitreje od dovoljene. Ljudje rje ostanite doma v hišah, da ne boste v napoto motoristom, ki pač želijo skozi naselje peljati kolikor motor zmore. S tem, da močno grmi in hitro leti si dvigajo svoj obubožani ego.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.08.2018 ob 14:16 šofer motorist in biciklist gost

      Predvčerajšnjim sem na internetu slučajno naletel na portal MOTOSVET.com. Toliko butastih komentarjev (in butcev) težko najdeš na enem mestu. Kolesarjenje je treba prepovedati, kolesa registrirati in zaračunati cestnino, kaj sploh iščejo na cesti. samo v napoto so, kolesrji na kolesarske steze, kjer teh ni pa nimajo kaj iskati ipd. Ker si v napoto motoristu, ki polaga s 150 na uro tam, kjer je omejitev 70. Meni jih več ni žal, ko se kateri zabije ali zleti s ceste. Zanesljivo ni vozil normalno.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2018 ob 19:23 Stanči gost

      Kdor ni za na cesto naj ne gre na cesto. Sem tudi motorist tako, da boste vedeli.95% povzročiteljev je štirikolesnih. Če pa motorist divja si je pa sam kriv. Za divjanje so urejena dirkališča.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.08.2018 ob 20:36 gost

      Samo pametni motoristi preživijo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.