https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mednarodni dan mladih z geslom Varni prostori za mlade

Murska Sobota, 12.08.2018 ob 15:00  

Mednarodni dan mladih 2018 je posvečen ustvarjanju varnih družabnih spletnih prostorov in prostorov v družbi, kjer so mladi vključeni v odločanje.


Leta 1999 je generalna skupščina OZN, 12. avgust, razglasila za mednarodni dan mladih, z namenom, da imajo tudi mladi svoj dan v letu, ko lahko opozorijo na svoje težave in položaj, s katerim se soočajo. Letošnji mednarodni dan mladih poteka pod geslom Varni prostori za mlade. Varnost pri mladih je pomembna, da mladi dobijo občutek, da jih drugi spoštujejo in občutek samospoštovanja. Mladi potrebujejo varen prostor, kjer se lahko družijo in vključujejo v aktivnosti, ki zadovoljujejo njihove interese.  

Izziv, s katerim se mladi trenutno soočajo, je iskanje prve zaposlitve in pridobitev stabilne zaposlitve. Mladi so vse bolj izpostavljenji kratkoročni obliki zaposlitve, ki pa jim ne zagotavlja potrebne ekonomske in socialne varnosti. Problem mladih je tudi stanovanjska politika, dostop mladih do kakovostnih in trajnih oblik bivanja. 

˝Kampanja Partycipiraj je osrednja kampanja Mladinskega sveta Slovenije, ki so jo zagnali ravno ob lanski obeležitvi mednarodnega dneva mladih. S kampanjo želijo med mlade spodbuditi, da izstopijo iz svoje cone udobja, jim predstaviti različne oblike aktivacije in jih skozi različne aktivnosti spodbujati, da se v njih udejstvujejo. Ker smo mladi prihodnost družbe in je to moč slišati v vsakem političnem nagovoru, je prav, da se mladim tudi prisluhne in se jih upošteva," je za STA ob zagonu kampanje povedal Kampl.

V Mladinskem svetu Slovenije so po volitvah vsem strankam, ki so se uspele prebiti v parlament, poslali vabilo na srečanje. Z SD, SDS, LMŠ in DeSUS so spregovorili o predlogih ukrepov, ki so jih pripravili v okviru kampanje. Nekateri predlogi ukrepov so bili pozitivno sprejeti, po besedah nekaterih predstavnikov strank pa sta bila predloga reševanja stanovanjske problematike in predlog uvedbe ministra oz. državnega sekretarja za mlade, uvrščena v osnutek koalicijske pogodbe.

˝Konec leta 2017 je bilo med prebivalci Slovenije 15,1 odstotka mladih, starih med 15 in 29 let. Večina jih je bila na splošno zadovoljna s svojim življenjem. Zadovoljstvo z življenjem so namreč na lestvici od 0 do 10 v povprečju ocenili z oceno 7,9. V zadnjih petih letih se je splošno zadovoljstvo z življenjem med mladimi sicer zvišalo za 0,3 vrednosti ocene. Od tistih v delovnem razmerju jih je bilo lani 48,6 odstotka zaposlenih za nedoločen in 27,1 odstotka za določen čas. Ob odselitvi od staršev so bili stari povprečno 28,2 leta, ugotavljajo na Statističnem uradu Slovenije,˝ so zapisali na STA.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.