https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kaj se dogaja čez vikend v Pomurju

16.08.2018 ob 13:00  

Kot vsak poletni vikend, se tudi tokrat marsikaj dogaja. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov, ki se jih lahko udeležite prihajajo med 17. in 19. avgustom.


Petek, 17. avgust

Sočna vilica, Slovenska ulica, Murska Sobota med 10.30 in 19.00

Od pomladi do jeseni se lahko okrepčate in posladkate na Slovenski ulici, kjer bodo odlični kuharji za vas pripravljali dobrote ulične kulinarike. 

Poletni mladinski festival, pri Ribiškem domu Lendava med 17. avgustom ter 8. septembrom 2018

Klub študentov Lendava in Pomursko madžarsko mladinsko društvo skupaj s partnerji pripravljata Poletni mladinski festival, ki bo trajal v obdobju med 17. avgustom ter 8. septembrom 2018. Osrednje prizorišče bo umeščeno na površinah pri Ribiškem domu Lendava. Lokacija Ribiškega doma je zelo atraktivna in ponuja veliko možnosti tako za ustvarjanje kot dobro zabavo in preprosto uživanje.

Leteći odred & Ozone mama - prizorišče Ribiški dom ob 20. uri

Prvi izmed koncertov v okviru Festivala Vinarium pri Ribiškem domu se bo začel ob 20. uri z Jam session-om, ob 22. uri sledi Ozone mama in kot glavna skupina večera vsem dobro znani Leteči odred, ki obljublja nepozabno koncertno doživetje. »Bez obaveza«, samo zabava!

MIKKov kultivator, grajsko dvorišče Murska Sobota

Tokrat v MIKK prihaja Hiša sadežov družbe, pozneje bosta na ogled še dva filma Festivala migrantskega filma 2018. Predvajana bosta kratki film “Nevidni,” režiserja Xaviera Satorra in dokumentarno-igrani film z naslovom “Ko Rumi sreča Frančiška,” režiserja Mohameda Kenawija. 

Soboško poletje: Čompe,  Trg kulture, Murska Sobota

Ob 20.00 bo na trgu kulture nastopila glasbena skupina Čompe. Je šestčlanska skupina iz Ljubljane, ki je nastala leta 1994 na pobudo igralca Janeza Škofa. Čompe so prava redkost, kot so redkost tudi čompe, droben krompir iz doline Trente. Naj gre za skupino ali hrano – navdušujeta predvsem sladokusce. Igrajo žanrsko raznoliko avtorsko glasbo z besedili Daneta Zajca, Milana Jesiha, Edvarda Kocbeka in Andreja Rozmana - Roze. 

Letni kino: Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba, Letni oder gledališke in koncertne dvorane Lendava ob 21.00

Gre za slovenski dokumentarni film o gledališki predstavi in o štirih zelo znanih osebah, ki so jo ustvarile: o pisatelju in režiserju D. Jovanoviću, igralki M. Zupančič in igralcema R. Poliču in B. Cavazzi.

Sobota, 18. avgust

Soboško poletje: Princeska na zrnu graha, Trg kulture, Murska Sobota ob 10.00

Esmeralda, lastnica potujoče komedijantske skupine, ima polne roke dela s šolanjem novih pomočnikov, Antonija in Serafine, ki ne obvladata nikakršne cirkuške veščine, trdita pa, da znata odigrati lutkovno predstavo Princesa na zrnu praha. Pardon – graha! Lutkovno-igrana predstava je nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena in pripoveduje o tem, da je vredno čakati na tisto, kar si srčno želimo, in ne pristajati na manj. 

MIKKova ustvarjalnica, grajsko dvorišče Murska Sobota ob 10.00

MIKKove ustvarjalnice »Od odpada do zaklada« so kreativno-ustvarjalne delavnice za mlade od 6 do 15 let.

Vaške igre v Odrancih in zabava s skupino Skok, športni park Odranci ob 14.00

Vaške igre so zabavno-družabni dogodek, na katerem se ekipe posameznih vasi pomerijo v raznih zabavnih igrah. Te igre lahko vključujejo opravila, ki so jih nekoč na kmetijah opravljali naši dedki in babice, lahko pa so preprosto zabavne narave.

 

Skrito dvorišče: Slo-Blues ob 20.00

»Dandanes, ko naši pevci pojejo nam Slow-encem pesmi v engliščini, smo mi sklenili temu narediti konec. Trdno stojimo na stališču, da ohranimo slovenšno za vsako ceno, pa naj stane kolikor hoče. Ob 500-letnici refomacije smo si drznili poseči v glasbeno strukturo naše tako lepe ljudske pesmi in jo reformirali tako, da smo seveda obdržali slovensko besedo, za glasbeni material pa smo prevzeli blues, afriško-ameriško glasbeno suženjsko strukturo. Prav neverjetno je, s kakšno lahkoto so ta naša slovenska besedila pesmi Še kiklco prodala bom, Moje dekle je še mlada, Vsi so venci, Kaj ti je deklica, Kje so tiste stezice, Jaz pa pojdem na Gorenjsko in druge zdrsnila v omenjeno obliko, pa se vprašujemo, ali zato, ker smo črnci, ali zato, ker smo sužnji?« so zapisali sami.

Ansambel Bekš, zelenica pri Mercatorju, Moravske Toplice ob 20.00

V Moravskih toplicah se vedno kaj dogaja, sploh v poletnem času. To soboto vas bo zabaval ansambel BEKŠ.

Trap Yard | Murska Sobota - L·S·T & S.O.S, MIKK Klub ob 23:00

V Murski Soboti na grajskem dvorišču se bo prvič odvijal dogodek trap glasbe. Ker v Murski Soboti primanjkuje dobre elektronike, laserjev in moderne glasbe sta se tokrat združili organizaciji State Of Sound in L·S·T. Vse od mirnih in sproščajočih "chill" ritmov do pravih hibridov in distorzij, ki bodo poskrbeli za "razpaljotko".

Tja med zvezde, baletni koncert, letni oder gledališke in koncertne dvorane Lendava ob 21.00

Celovečerni baletni dogodek, sestavljen iz krajših odlomkov iz najlepših in najbolj znanih klasičnih baletov ter neoklasičnih in sodobnih koreografij, ki navdušujejo s svojo izvirnostjo in tehnično popolnostjo. Program zaznamujeta stilna raznolikost in vrhunska plesna izvedba. Koncert spremlja strokovna razlaga.

XIII. Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, na zelenici pri baru Drvarnica ob 14. uri

V prijetnem vzdušju vročega poletnega dne v Lendavi poteka zabavno-kulinarična prireditev, v okviru katere lahko obiskovalci poizkusijo ribjo čorbo, tradicionalno jed Panonske nižine, ali pa se preizkusijo v kuhanju te jedi. Prireditev se bo odvila 18. avgusta na zelenici pri baru Drvarnica.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2018 ob 0:07 BUHUHU gost

      Grajsko dvorisce MS 18.8. - Trap Yard, LST Crew.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2018 ob 20:24 mili moji gost

      Kdaj pa bo nastop Serpentiška ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.08.2018 ob 20:25 hotiza gost

      V Lendavi so na prvo mesto povabila dali napis v domačem jeziku Madžarščini in po tem v Slovenščini .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.08.2018 ob 16:45 štekovič gost

        Prireditev organizira madžarska narodnost, logično, da je na prvem mestu madžarščina.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.