https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kulinarično obarvan zadnji dan Jenamena festa

Črenšovci, 26.08.2018 ob 9:40  

V soboto, 25. avgusta, je potekal še zadnji dan letošnjega Jenamena festa. Obiskovalci so si lahko ogledali različna tekmovanja in se jih tudi udeležili, pokusili so lahko številne domače jedi ter prisluhnili in zaplesali ob dobri glasbi.

Zadnji dan Jenamena festa se je začel že zgodaj zjutraj, ko sta se začela ribiško tekmovanje Jenamena ribičija ter Nogometni turnir. Dopoldne je potekal tudi Jenamena rejli kolesarjev starodobnikov, po katerem so si obiskovalci lahko ogledali zanimiva kolesa in traktorje.

Popoldne je potekalo Jenamena senje, kjer so se na stojnicah že tradicionalno predstavile stare obrti in rokodelstva. Predstavila so se tudi razna društva, ki so v Jenamena kulinaričnem kauti pripravila jedi, kot so bujta repa, ajdova kaša, bograč, ribe, golaževa juha z njoki in külji. Obiskovalci so omenjene jedi lahko tudi brezplačno pokusili.

Sočasno sta potekala tudi Jenamena olimpijada, kjer so obiskovalci lahko vključili v zabavne družabne igre in Jenamena rokomet. Prav tako pa tudi letos ni manjkalo Jenamena balinanje. Ob vsem dogajanju pa so se navzoči lahko tudi zabavali ob zvokih skupine Meteor.

Zvečer so si najmlajši ogledali gledališko predstavo Čarobna Vililandija Miškinega gledališča KU-KUC. Odrasli pa so se podali k Jenamena kaulam, kjer so lahko pokusili razne »stare« jedi.

Po koncu predstave so organizatorji podelili priznanja zmagovalcem posameznih tekmovanj, ki so potekala čez dan. Nato pa se je začela Jenamena veselica s Poskočnimi muzikanti, ki so poskrbeli, da se je plesalo vse do jutranjih ur.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2018 ob 10:12 DEBELI FUKJENEC gost

      Kdor zna, ta zna!

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2018 ob 11:54 gost

      rabil bi recept, kako postati debel, pa se šopiriti pred fotoobjektivom?, Namreč, to me strašansko navdaja, kako so lepi ti debeluhci.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2018 ob 11:57 Bograč gost

      Tej z blond vlasami ka njemi gor stojijo si je pa znan dönök pravo, "Jenamena kak san nouri"

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2018 ob 18:15 Teja gost

      Vse lepo in prav, da se nekaj dogaja, ampak: A razen kuhanja in eno in istih glasbenih gostov nimamo ničesar za ponuditi?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2018 ob 19:35 treeeet gost

      nucan recept za te kisilakove trgance.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2018 ob 20:40 odrančar gost

        treeeet €€€ V šankrejti čakaj gda de štoj sral tan idejo vö debeli rezanci okrogli

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2018 ob 7:50 Tanjaaa gost

      Obnašanje za zamisliti se... :( Škoda da so takšni komentarji sploh vidni...

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.