https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Pri stolpu Vinarium se je pričel Festival ljudske kulture

Lendava, 28.08.2018 ob 12:05  

V ponedeljek, 27. avgusta 2018, se je pri stolpu Vinarium Lendava pričel Festival ljudske kulture. Natopile so folklorne skupine iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

Teden ljudske kulture se je pričel z nastopom folklornih skupin: DU Turnišče, ženska prekmurska FS, FD PREKMURJE Lendava, prekmurska FS, KUD Mura Mursko Središće, hrvaška FS FD Pozvačin Bistrica, prekmurska FS, VDC Varstveno delovni center Lendava, prekmurska FS, KD Mostje-Banuta, prekmurska FS, FS Murakerezstúr Madžarska, madžarska FS, KD Štefan Raj Turnišče, prekmurska FS, RD Romano Jilo Dolga vas, romska FS in KD Mostje –Banuta, ritmična skupina GALAXY.

Danes, 28. avgusta, bodo ob 19. uri nastopili ljudski pevci in godci iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2018 ob 13:21 evrovešmašina gost

      Pa tu nega gostov... Komu je to sploh namenjeno? Novinarjem? Ali Balažek s poplavo programov (sicer brez občinstva) sebi volilno kampanjo dela, samo da bi novinarji pisali o nekih dogodkih v Lendavi? Nekateri programi so dejansko brez publike, koncerti in diskoglasba na grajskem dvorišču na primer. Tam se celo reklamira neka grajska kavarna, pa razen pivskih klopi sredi zašodranega dvorišča nič ne najdeš. Očitno je lažna grajska kavarna pravo ogledalo Balažeka. Balažek je pred meseci govoril o več kot stotisoč evrih za lendavsko kulturno poletje. Zakaj takšno razmetavanje davkoplačevalskega denarja? Kdo ima računico pri tem? Nastopajoči, šerif ali pa Čanderova kreativna baza, ki je od občine Lendava decembra dobila 14.000 evrov, januarja 18.000, od Galerije-Muzeja zdaj julija novih 10.000 evrov in bogsigavedi koliko še od LendavaVabi, saj tisto sploh ni javno na erarju. To ti je evrovešmašina po Lendavsko...

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2018 ob 15:30 viv gost

      Pa folkloristi so oni so glavni , zaplešejo eno točko pa dobijo denar

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2018 ob 19:37 folklora gost

        Prav zanima me, koliko dobijo folkloristi in koliko lopovi v ozadju, ki jih nikoli ne boš videl na predstavah. Če je omenjeno o Mitji Čanderju in firmi njegove žene res, potem je ta Lendava res pravi kulturni biznis. Kaj bo šele, če Lendava dobi EPK?

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2018 ob 20:41 gost

      Skrajno ponižujoče do nastopajočih.Saj nihče jih ne gleda. Pojejo in plešejo večinoma v prazno ali mogoče,da se objavi kot,da se kaj dogaja..haha.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2018 ob 20:54 čiko gost

      Niti šerifa BAlažeka ni tam ,ko ti siromaki v vročini in debelih nošah tam nastopajo....sedi raje v globoki hladovini ....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2018 ob 23:28 Lendavčan gost

      Tako negativnim komentatorjem je škoda se sploh vlagati truda za bilo kaj,ker nagoditi z nčemerse jim ni mogoče.Najboljše bi bilo da se vse poruši in se naredi stanje pred tisoč leti da bi vsi negativci uživali v nazadnjaštvu.Pa brez slabih komentarjev.Verjetno bi bili radi kot butalci.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.08.2018 ob 7:59 gost

        O ubogi Lendavčan,očitno si ti vsak dan pri stolpu in gledaš te nastope.Verjetno si ti tisti edini v publiki.Pa te iste folklorne skupine in ljudski pevci so že neštetokrat nastopali v Lendavi in okolici. Le kdo bi jih hodil k stolpu gledat....

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.08.2018 ob 10:45 dolga vas gost

      Le komu tej igrajo in plešejo me zanima ? Več nastopajočih ,kot obiskovalcev . Ni to sramotno,da te forkloriste vlačite ,da imajo nastop namenjem samim njim ? Žalostno kaj to dopuščate v Lendavi da vam življenje kroji en Balažek .Prepričan sem,da ga ne boste spet ustoličili na volitvah

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.08.2018 ob 14:34 nastopajoči gost

      Folkloristi so dobili porcijo pasulja in vodo ali en špricer, ne pa denar.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.