https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendava v znamenju ljubiteljske kulture

Lendava, 03.09.2018 ob 10:00  

V soboto, 1. 9. 2018, na dan Lendavske trgatve, ki je posvečena ljubiteljski kulturi, etnologiji in lokalni kulinariki, je bil predstavljen koncept projekta Lendava – Evropska prestolnica kulture 2025 v delu, ki je vezan na ljubiteljsko kulturo.

Občina Lendava je že na predvečer Bogračfesta podpisala sodelovanje s Svetom pomurske razvojne regije, Međimursko županijo (Hrvaška) in Zalsko županijo (Madžarska) ter regionalnimi središči Murske Sobote, Čakovca in Zalaegerszega. Občina verjame, da lahko mednarodno sodelovanje samo okrepi njihove odnose. Ljubiteljska kultura je v Lendavi izrednega pomena za ohranjanje kulturne dediščine, prenašanje izročila in nenazadnje tudi turistični utrip kraja.

FOTO: arhiv Občine Lendava

Predsednica Zveze kulturnih društev Lendava Danijela Hozjan je poudarila, kako zelo pomembno je ohranjanje kulturne dediščine. Ljudje lahko z njo rastejo, se razvijajo in pišejo skupne, tudi mednarodne zgodbe. »Ljubiteljska kultura je vedno prisotna. Potrebno je vložiti ogromno truda in tudi vaj, da vse to ostane del nas in da vse stare običaje spoznajo tudi mlajše generacije,« je še dodala.

Župan Občine Lendava mag. Anton Balažek je po povorki čestital vsem organizatorjem za profesionalno izvedbo 39. Lendavske trgatve. Izrazil je veselje nad številom obiskovalcev, med katerimi je bilo tudi veliko turistov, zato je pomembno, »da bomo razvili res dobro ponudbo kulturnega turizma na tem koncu Slovenije«.

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2018 ob 14:16 gost

      Na žalost ti številni obiskovalci po povorki niso mogli se nikamor niti vsesti in niti jesti in piti. Kastastrofa. Organizacija za nič. Si zamislite, da greste na prireditev cvetje in pivo in ne bi bilo pive in nič.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.