https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Na tekmi medobčinske lige napadli sodnika

5.9.2018  

V nedeljo, 2. septembra, je bila tekma NK Tišina : ŠD Roma, 3. kroga 2. MNL Murska Sobota, prekinjena zaradi fizičnega napada na glavnega sodnika s strani igralca ŠD Roma.

Tekma, ki se je ob 16.30 pričela na igrišču na Tišini, je bila prekinjena v 58. minuti igre, ko je bil izključen igralec ŠD Roma Davor Horvat. Ta je po izključitvi grobo žalil glavnega sodnika ter ga s pestjo močno udaril v zatilje vratu in glave. Ko se je glavni sodnik obrnil, ga je igralec še pljunil v obraz.

Ko je glavni sodnik prekinil tekmo, je do njega pristopil tudi igralec ŠD Roma - Emil Kovač in začel akterje močno žaliti in groziti, ter spodbujal soigralce k pretepu. Pri obeh incidentih so priskočili soigralci in igralca odstranili. Zoper oba je izrečen suspenz.

Fotografija je simbolična.

Prijavljen pa je bil tudi predstavnik kluba ŠD Roma g. Zlatko HAHN (predsednik ŠD Roma), ki se je v času tekme in po tekmi zelo vulgarno, žaljivo in nešportno vedel do akterjev tekme. Kazni za vse pa bodo znane v roku enega tedna.

Vse tekme 3. kroga, ki so bile odigrane ta dan, se registrirajo z doseženimi rezultati, razen tekme NK Tišina : ŠD Roma. Ta se na podlagi 59. čl. TP NZS registrira po uradni dolžnosti s 3:0 za ekipo NK Tišina.