https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Z umetniškimi deli Brama DHonta obeležili 10 obletnico DOSOR-ja

08.09.2018 ob 12:00  

V Dosor-ju so v sredo, 5.9,2018 odprli razstavo z naslovom Goričko ter ob tem obeležili tudi 10. obletnico likovnih dogodkov, ki so prisotne vse od začetka delovanja doma starejših občanov v Radencih. Razstavljene slike so bile delo umetnika Brama DHonta, strokovno je slike opisal kustus Mario Berdić. 


Tatjana Mijatović iz Likovnega društva Gornja Radgona je povedala, da je v njihovih kolonijah sodelovalo že 65 umetnikov oziroma slikarjev. Trudijo se umetnost prinesti tudi na stanovalce in zaposlene v domu starejših občanov Radenci. V letu 2018 bo DOSOR gostil še fotografsko razstavo v oktobru ter slikarski razstavi v novembru in decembru. Za Dosorjeve stanovalce in obiskovalce vsak mesec nekaj svežega na področju umetnosti.

Brama D´Honta je bil rojen na Nizozemskem in od leta 1993 biva oziroma in stanuje v Prosečki vasi. Njegove umetniška dela so na ogled tudi na Gradu na Goričkem. V DOSOR-ju so na ogled njegova dela, kjer se je umetnik poigral z algoritmi in liki ter jih na koncu tudi računalniško obdelal. 

Direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser se je še posebej zahvalila Tatjani Mijatović, ki skrbi za tukajšnje razstave na prostovoljni bazi. Ob tem ji je Hauserjeva podarila tudi čokoladno torto. Poskrbljeno je bilo tudi za pijačo. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.