https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Črenšovcih nastopil kitarist Aljaž Gyurica

Črenšovci, 08.09.2018 ob 17:00  

V cerkvi Sv. Križa v Črenšovcih je v petek, 7. septembra, zvenela klasična glasba na predmagistrskem recitalu klasične kitare študenta podiplomskega študija Akademije za glasbo Ljubljana Aljaža Gyurice.

Mladi kitarist je navzočim zaigral štiri klasična glasbena dela, med recitalom pa sta nastopila tudi gosta, vokalistka Tjaša Šimonka ter violinist Miha Kavaš.

Aljaž Gyurica je svojo glasbeno pot začel v Glasbeni šoli Lendava. Po končani nižji glasbeni šoli je šolanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Po končani maturi pa je svoje umetniško izpopolnjevanje nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer sedaj končuje magistrski študij.

Že od samega začetka je redno obiskoval tekmovanja na domačih in tujih tleh ter pilil svoje znanje na mojstrskih tečajih pri priznanih kitarskih pedagogih. Letos je na državnem tekmovanju TEMSIG osvojil srebrno priznanje. Poleg klasične, se posveča tudi zabavni glasbi. Kot kitarist in pevec deluje v skupini The Margins, ki je lani izdala svoj prvi studijski album.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2018 ob 18:02 hotiza gost

      Ge pa Horvatek ka ga ni bilo ?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.09.2018 ob 22:05 vv gost

      Čestitke Aljaž

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.