https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podelili priznanja za najboljše prleške gibanice

Križevci pri Ljutomeru, 09.09.2018 ob 10:30  

V soboto, 8. septembra, so članice društva KELIH pred pričetkom zabave ob 20. prazniku občine Križevci pripravile razglasitev rezultatov in podelile priznanja za ocenjevanje prleških gibanic.

Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi je bila prireditev Prleška gibanica prvo soboto v septembru odpovedana. Ta dan je potekalo le ocenjevanje prleških gibanic, naslednji dan pa so pripravili razstavo ocenjenih prleških gibanic.

Navdušile so tudi fotografije, ki so prispele na fotonatečaj Prleška gibanica 2018. Prispelo je 15 fotografij petih avtorjev na temo Prlekija. Fotografije so razstavljene v avli občinske zgradbe v Križevcih, kjer si jih v prihodnjih dneh lahko tudi ogledate.

FOTO: Društvo KELIH

Komisijo fotonatečaja sta sestavljali, Sara Vinkovič, dvakratna zmagovalka fotonatečaja Prleška gibanica v prejšnjih letih, ter članica društva KELIH Klara Jerebic. Zmagovalno fotografijo letošnjega fotonatečaja je poslal Ciril Ambrož, sicer prekaljeni fotograf z izjemnim čutom za fotografiranje prleške krajine.

Vina k prleški gibanici so se letos izbrala v okviru akcije Sommelier selection 2018 in sicer kot rezultat sodelovanja društva KELIH, Zavoda SloVino in Društva vinskih svetovalcev sommelier Slovenije. Marca so sommelierji izbrali 5 polsladkih vin, ki jih priporočajo k prleški gibanici: muškat otonel 2017 (Vinogradništvo Krampač), šipon 2015 (Vinogradništvo Družina KOS), muškat otonel 2017 (Vina Avos) ter dva rumena muškata 2017 (Vino Leber in Vinogradi Horvat).

Ocenjevanja prleških gibanic so se letos na povabilo društva lotile predsednica ocenjevanja Elvira Štumpf ter članici Zdenka Tompa in Frančka Lebarič. Med tržnimi ponudniki je bilo letos 5 izdelkov, navdušilo pa je tudi 11 prleških gibanic v kategoriji ljubitelji prleške gibanice. Vsi sodelujoči na ocenjevanju so dobili priznanja.

V kategoriji tržnih ponudnikov je slavil Mlinopek, sledi Turizem na podeželju Tompa in Terme Banovci. Med ljubitelji prleške gibanice je zmagalo TD Banovci, Martina Nemec je bila druga, Sara Zamuda pa tretja. Absolutna zmagovalka letošnjega ocenjevanja je postala prleška gibanica članov TD Banovci, Lončarstvo Žuman pa jim je ob tej priložnosti podarilo lončeni pekač za peko prleške gibanice.

Med podelitvijo je bil tudi krajši kulturni program. Manica Sušec in članica KELIHa Karmen Dragović, saj sta pripravili odličen skeč, v katerem sta ob Manici na odru zablesteli še Tajda Budja in Veronika Kos.

Župan občine Križevci, mag. Branko Belec, je ob tej priliki dejal, da je Prleška gibanica postala pomembna turistično – gastronomska prireditev, sama sladica pa postaja zaradi intenzivne promocije po Sloveniji in na družabnih omrežjih čedalje bolj prepoznavna na slovenskem parketu.

Po razglasitvi rezultatov je navzoče zabaval Prleški kvintet.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2018 ob 10:54 zgodovina gost

      Meni je prleška boljša od prekmurske.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2018 ob 11:34 brankec gost

      Očitno je bila organizacija Prleške gibanice slaba ,saj vidim da obiskovalcev je premalo,oziroma skoraj nič.Upam da drug let boste se bolj pripravile za tako znano Prleško gibanica,seveda s pomočjo občine Križevci pri Ljutomeru.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2018 ob 13:31 Kulinarik gost

      ˝Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi je bila prireditev Prleška gibanica prvo soboto v septembru odpovedana. Ta dan je potekalo le ocenjevanje prleških gibanic, naslednji dan pa so pripravili razstavo ocenjenih prleških gibanic.˝ To piše v tekstu. Včeraj je bila le razglasitev rezultatov in to pred pričetkom zabave pod šotorom. Tak je letos bilo. Drugo leto pa organizatorjem držimo pesti za lepo vreme.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.09.2018 ob 14:11 krog gost

      Pred Prekmursko je ni gibanice na svetu .

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.09.2018 ob 15:45 zgodovina gost

      Igor - prlečke ženske so tudi boljše. Ko bi ti enkrat prlečko sprobo bi se tja preselo

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.09.2018 ob 23:51 piki gost

      Čestitke vsem! Brez veze se je kregat okrog Prleške gibanice in Prekmurske gibanice. Gre za dva povsem drugačna izdelka, ki dajeta čar pokrajini kjer sta doma. Enaka je le beseda gibanica. Obe sta odlični in se ju uživa ob določenih priložnostih. Seveda k vsaki gre tudi dobro vino. Organizatorjem in vsem sodelujočim želim še veliko uspeha in vsega dobrega ter spoštovanje do dela, ki ga opravljajo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.