https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sejem SOBRA za dva dni daljši

12.09.2018 ob 14:00  
Na sejemu SOBRA se bodo posvetili nacionalni, javni in osebni obrambi, varnosti, zaščiti  ter reševanju. Sejem bo potekal od četrtka, 20.9. do nedelje, 23. septembra med 9 in 18. ure (izjema nedelja od 9 do 16. ure). Letos se je v sejemsko dogajanje vključilo še Državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, kjer bo sodelovalo 5000 tekmovalcev. Število razstavljalcev bo 110, ki bodo prihajali iz 11 držav. Notranji razstavni prostori se bodo nahajali na 5000 kvadratnih metrih. zunanji prostor na 11.000 kvadratnih metrih in letos prvič še na stadionu (oziroma nogometnem igrišču) v neposredni bližini sejmušča v Gornji Radgoni. 
 
Pripadniki Slovenske vojske bodo predstavili opremo, znanja in širši javnosti približali poklic vojaka. Direktorat za obrambne zadeve Maribor bo v četrtek, 20 in v petek 21. septembra na sejmu SOBRA seznanil 2000 obveznikov z dolžnostmi in pravicami po zakonu o vojaški dolžnosti ter mižnosti prostovoljnega vključevanja v Slovensko vojsko.
 
V soboto, 22. in nedeljo, 23. septembra bo potekalo Državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, kjer se bodo pomerili gasilci iz 497 gasilskih društev.
 
 
Na sejmu bo ob Slovenski vojski, Policiji, Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilski zvezi Slovenije s številnimi posveti, svetovanji predstavilo tudi Ministrstvo za obrambo, Ministrstvo za notranje zadeve in Gospodarska zbornica Slovenije. 
 
Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v streljanju z zračnim orožjem, na simulatorjih, simulatorju letenja z letalom MiG-21, zapeljali z vojaškimi vozili, okušali vojaško enolončnico iz kotla in uživali ob zvokih Orkestra slovenske vojske in policije. Policisti bodo demonstrirali vožnje z motorjem, predstavili delo s službenimi psi in obiskovalce seznanili z osnovami samoobrambe. Uprava RS za zaščito in reševanje bo predstavila novo opremo s katero veliko lažje in hitreje rešujejo razmere na terenu. Prisotni bodo tudi pripadniki civilne zaščite iz sosednjih držav (Avstrije, Italije, Hrvaške in Madžarske). Poskrbljeno bodo tudi za najmlajše, lutkovna predstava Pikec Ježek in Gasilko Jež v Lutkovni izvedbi gledališča FRU-FRU v petek, 21. septembra med 10. in 12. uro. Kdo se bo udeležil slavnostnega odprtja sejma s strani vlade ali ministrstva zaenkrat ostaja neznanka. 
 
 
Tekom sejma se bodo predstavili tudi vrhunski športniki zaposleni pri Slovenski vojski. V četrtek, 20.9 med 9. in 13. uro Anja Klinar (plavalka), med 12. in 16. uro Tina Mrak (jadralka), Rajko Hrvat (veslač), Urban Novak (alpinist). V petek, 21.9. ned 9. in 13. uro Robert Markolja (strelec), med 12. in 16. uro zraven že omenjenih Lea Einfalt (biatlonka). V soboto, 22.9. med 12. in 16. uro Tjaša Oder (plavalka) in Barbara Špilar (atletinja). 
 
Dinamični prikazi Slovenske vojakw in policije z enoto gorskih reševalcev in policijskih helikopterjem bo v dopoldanskem času potekalo okoli 12. ure, popoldne okoli 15. ure. 
 
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.