https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta konec tedna dogaja v Pomurju

13.09.2018 ob 20:00  

Tudi ta konec tedna ponuja številne raznolike dogodke. V Murski Soboti se je že začel festival MIKK22, v Lendavi bo potekala dvojna razstava psov, v Pečarovcih bodo iskali »najvekše« pridelke, gasilski društvi v Ljutomeru ter Križevcih v Prekmurju pa bosta prevzeli nova vozila ter pripravili gasilski veselici.

Petek, 14. september 2018

110. obletnica rojstva Miška Kranjca v Veliki Polani

V Veliki Polani v petek obeležujejo 110. obletnico rojstva pisatelja Miška Kranjca. Med 10.30 in 15.30 uro bo v dvorani Doma krajanov Velika Polana potekal simpozij Poetika, poetičnost in podoba v delih Miška Kranjca, kjer bodo govorci predstavili Miška Kranjca iz literarnega, zgodovinskega ter umetnostno-zgodovinskega vidika. Zvečer ob 17.00 pa bo na pisateljevi domačiji slavnostna akademija, kjer bo slavnostni govorec predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan. 

EtnoLand: Rudi Bučar v Lendavi

Na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava se bo v petek z večerom istrsko-primorske kulture zaključil festival EtnoLand. Atmosfero Istre in morja bo ob 20.00 pričaral slovenski glasbenik in kantavtor Rudi Bučar.

14. občinski praznik Občine Cankova med 14. in 21. septembrom na Cankovi

Na Cankovi bodo v petek pričeli praznovanje 14. občinskega praznika. V Galeriji Vile Vogler bo ob 17.30 otvoritev likovne razstave članov Likovne sekcije Ludvik Vrečič, ob 18.00 se bo začelo predavanje dr. Klaudije Sedar iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, z naslovom »Naše Prekmurje ob zgodovinski prelomnici«, na ogled pa bo tudi razstava Jožef KLEKL st. (1874-1948) - voditelj Slovenske krajine. Ob 19.00 se bo dogajanje preselilo v kulturno dvorano VGD Cankova, kjer bo potekal Folklorni večer.

Drugi dan obeleževanja, v soboto, 15. septembra, bo v Galeriji Vile Vogler ob 9.30 prof. Monika Hajdinjak predstavila Voglerjevo kolesarsko pot. Po tej poti bo KUD Sij tudi organiziralo kolesarjenje in pohod. Ob 19.00 bo v kulturni dvorani VGD Cankova proslava ob občinskem prazniku s kulturnim programom in podelitvijo zahvalnih listin, kjer bo slavnostni govornik: prof. dr. Ernest Petrič.

Sočna vilica: Zacumprana đabuka v Murski Soboti

Slovenska ulica bo tudi ta petek gostila festival Sočna vilica, ki ponuja razne kreativne jedi, ki se jih ne da najti v restavracijah. Kulinarično druženje bo potekalo med 10.30 in 19.00.

Festival MIKK22 med 13. in 15. septembrom v Murski Soboti

V petek, 14. septembra bo v sklopu festivala MIKK22 potekala jubilejna Metal klavnica v klubskem prostoru, in sicer že 50. po vrsti, na kateri bodo nastopale metalske zasedbe Arch Of Hell (Češka), Dekadent (Slovenija), Darkfall (Avstrija) in Cytotoxin (Nemčija).

V soboto, 15. septembra, bo znotraj grajskega dvorišča med 10.00 in 13.00 potekal MIKK Art Market, kjer bodo umetniki imeli možnost prodaje unikatnih umetniških izdelkov. Ob 18.00 bo na grajskem dvorišču nastopila tolkalska skupina Djembabe iz Maribora. V glavnem delu večernega dela festivala pa bodo v klubskem prostoru nastopili 7AM (Slovenija), Dogs in Kvala (Srbija) ter Demolition Group (Slovenija).

Sobota, 15. september 2018

18. kožühanje in 5. srečanje Cvenarjev na Cvenu

Turistično društvo Cven pripravlja 18. kožühanje in 5. srečanje Cvenarjev. V soboto se bo na Grüntu TD Cven ob 16.00 začela kulinarična razstava ter srečanje Cvenarjev. Ob 17.00 pa se bo pričelo že 18. kožühanje – trganje koruze. Na prireditvi bo igral ansambel Mladi Pomurci.

110. obletnica delovanja PGD Križevci v Križevcih v Prekmurju

PGD Križevci bo v soboto proslavilo 110. obletnico delovanja in ob tem prevzelo novo avtocisterno. Slovesnost se bo začela ob 16.00 v vaško gasilskem domu v Križevcih. Po 19.00 pa pride nastop predskupine Kumska dekleta in nato zabava z ansamblom Saša Avsenika do jutranjih ur. 

Prevzem novih gasilskih vozil v Ljutomeru

Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer bo v soboto prevzelo dve novi gasilski vozili, in sicer GVM ter TRV-2D. Glavna slovesnost bo na Glavnem trgu ob 18.00, sledi pa ji zabava s Poskočnimi muzikanti.

Tradicionalno prešanje Hiše penin Frangež v Hercegovščaku

V soboto so v Hiši penin Frangež pripravili tradicionalno prešanje. Začelo se bo ob 17.00 z nagovorom gospodarja ter godbo na pihala. Gostje bodo lahko sodelovali na trgatvi, »pütarji« nosili grozdje na več kot 200 let staro prešo, potekalo pa bo tudi tradicionalno bosonogo stiskanje grozdja. Zvečer ob 19.00 se bo začela zabava s Hišnim ansamblom Avsenik.

Dan LUŠTnih degustacij z LUŠTno kuharsko delavnico v Renkovcih

Na LUŠTni domačiji v Renkovcih bo v soboto med 9.00 in 14.00 moč brezplačno poskušati dobrote iz Pomelaja in Korenike, sveže sire Kmetije Mali raj in Sirarne Kosi, čokolade Čokoladnice Passero, izdelke medičarstva Celec in pekarne Figaro, testenine kmetij Vrabelj in Paldauf ter sendviče z LUŠTnimi paradižniki Sendvičarne užitkov. Ob tem bo moč poskusiti tudi vina Jerič ter penine Frangež in Radgonskih goric. Ob 14:00 pa se bo pričela brezplačna LUŠTna kuharska delavnica z Urško Fartelj - 220 stopinj poševno.

15. obletnica skupine Weekend Band v Kuzmi

Skupina Weekend Band ob 15. obletnici svojega delovanja prireja dogodek v znamenju glasbe, ki se bo odvijal od 20.00 naprej pri gasilskem domu v Kuzmi. Kot gostje bodo nastopile skupina Blue Planet, skupina Plamen, skupina Skok ter skupina Mrak.

Razstava psov CACIB v Lendavi

Kinološko društvo Lendava ta vikend organizira dvojno CACIB razstavo: CACIB Lendava I. in CACIB Lendva II. Razstavi bosta 15. in 16. septembra v športno rekreacijskem centru Term Lendava med 9.00 ter 18.00. Med razstavo CACIB bo tudi specialna razstava Slovenskega Kluba za angleške buldoge, ki se bo začela ob 10.00.

Nedelja, 16. september 2018

Beltinski kolesarski maraton s startom v Beltincih

Kolesarski klub »Prekmurje« Beltinci organizira v akciji Slovenija kolesari Beltinski kolesarski maraton. Maraton se bo pričel ob 10.00 pred Gasilskim domom v Beltincih. Udeleženci se lahko podajo na štiri proge: daljšo - 70 km, srednjo - 45 km, krajšo – 30 km ter družinsko – 5 km. Več informacij najdete tukaj.

Nedeljsko kolesarjenje ob reki Muri s startom v Murski Soboti

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju s Kolesarskim klubom Pomurje organizira kolesarjenje ob reki Muri z gorskimi kolesi. Začetek bo ob 10.00 pred TVD Partizan (nasproti Hotela Diana v Murski Soboti), pot pa je dolga 40 km.

Kasaške dirke v Ljutomeru

Kasaški klub Ljutomer, v sklopu 20. občinskega praznika Občine Križevci, v nedeljo prireja velike kasaške dirke. Začetek bo ob 14.00 na hipodromu v Ljutomeru. Potekale bodo dirka za veliko nagrado Občine Križevci, dirka gimnazijcev Gimnazje Franca Miklošiča Ljutomer, kvalifikacije za državno prvenstvo za 2-letne slovenske kasače ter krožna dirka za 3-letne slovenske kasače.

Razstava »Ges mon pa najvekše, najvekšo v 2018« v Pečarovcih

V Pečarovcih bo v nedeljo ob 12.00 razstava in tekmovanje najkmetijskih pridelkov Pomurja. Iskali bodo najtežji grozd, jabolko, papriko, hruško, krompir, koruzo, bučo in krmilno peso. Iskali bodo tudi najbolj poseben pridelek po obliki, ki je lahko karkoli, kar raste pri nas. Razglasitev rezultatov bo ob 16.00 na isti dan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.