https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pričela se je akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk

15.09.2018 ob 6:00  

Pričela se je dvomesečna akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk, na vseh veterinarskih ambulantah v Pomurju ter v Moškanjcih.

Akcija, katere pobudnik je Društvo za zaščito živali Pomurja, poteka od 1. septembra do 31. oktobra 2018. V tem času lahko pri ceni storitve sterilizacije ali kastracije vaše živali koristite 20 % popust. Kupon za popust dobite na veterinarskih postajah, na občinah ali pri Društvu za zaščito živali Pomurja.

Zakaj sploh sterilizirati oz. kastrirati živali?

Prvi razlog je zdravje živali in lažje sobivanje. Sterilizirane in kastrirane živali so varne pred spolno nalezljivimi boleznimi. V času parjenja niso zvočno moteče za okolico, poleg tega pa ne uhajajo od doma in zato ne ogrožajo varnosti v prometu. Kastrirani psi so bolj vodljivi in manj agresivni, mački pa ne označujejo teritorija. Še vedno pa mačke lovijo miši in psi še vedno čuvajo svojo družino in posest.

Drugi razlog je preveliko število psov in mačk. Skoti se več živali, kot jih lahko dobi dom, zato številne živali pristanejo na cesti in nato v zavetišču. Tam imajo 30 dni časa, da jih kdo posvoji, potem pa jih je po Zakonu o zaščiti živali dovoljeno evtanazirati. S sterilizacijo oz. kastracijo živali se pripomore k temu, da bo teh zavrženih živali manj.

Tretji razlog pa je, da je pobijanje mladičev nezakonito. Ker se ljudje tega ne zavedajo, tisoče živali vsako leto protizakonito izgubi življenje v prvih urah svojega življenja. Narava žene samico, da poskrbi za svoj naraščaj, zato ji tako početje povzroči velik stres. Posameznika, ki naklepno usmrti žival, se lahko kaznuje z globo od 800 do 1200 evrov.

Več informacij glede društva ter akcije lahko najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.