https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO in VIDEO: Folkloristi zaplesali na Cankovi

Cankova, 15.09.2018 ob 9:00  

Ob občinskem prazniku poteka v občini Cankova spremljevalni program od 14. do 21. septembra. Del programa ja bil tudi petkov folklorni večer.


V vaško gasilskem domu na Cankovi je v petek zvečer potekal plesni dogodek s folklornima skupinama Podkolonco in folklorno skupino iz Občine Laczna iz pobratene Poljske občine.

Mednarodno bratstvo

V uvodnem nagovoru je župan Občine izrazil svoje zadovoljstvo in radost ob tem dogodku, s predstavniki pobratene občine se je tudi prijateljsko objel in rokoval.

Domači in tuji plesi

Najprej so zaplesali domači plesalci, ki so energično predstavili nekaj tradicionalnih plesov, kot sta Šamarjanka in Mrkefca ter mnoge druge. Za njimi je nastopila folklorna skupina iz Poljske, katere članice in člani so ob plesu tudi zapeli. V njihovem nastopu je bilo mnogo petja, njihove pesmi so bile tudi nekoliko bolj poskočne od domačih. Tradicionalne poljske noše in izsek plesa si lahko ogledate v spodnjem posnetku. Po končanem nastopu so dodatni ples zaplesali moški iz domače folklorne skupine, skupaj z ženskami iz Poljske. Občinstvo jih je pospremilo z bučnim aplavzom.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.