https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Znani rezultati jesenskega roka splošne mature

17.09.2018 ob 13:50  

Dijaki, ki so splošno maturo opravljali na jesenskem roku, so danes izvedeli rezultate, ki so jih dosegli. Splošne mature se je v jesenskem roku udeležilo 1009 kandidatov, ki so opravljali izpite iz 31 predmetov.

Jesenski rok splošne mature je potekal od 24. avgusta do 5. septembra. Pisni izpit iz maternega jezika so opravljali 24. avgusta, dva dni pozneje izpit iz matematike, izpite iz tujih jezikov in izbirnih predmetov pa med 25. in 30. avgustom. Ustni izpiti so potekali od 24. avgusta do 5. septembra.

V jesenskem roku je bilo uspešnih 484 kandidatov oz. 47,97 odstotka. Skupno je tako splošno maturo v spomladanskem in jesenskem izpitnem roku uspešno opravilo 5.995 kandidatov (opravljalo jo je 6.661 kandidatov) oziroma 90,00 odstotkov.

Iz ljutomerske gimnazije so nas obvestili, da so dijaki že po spomladanskem delu splošne in poklicne mature, obe opravili 100 %, zato v jesenskem delu niso imeli kandidatov.

So pa splošno maturo opravljale tri dijakinje Maturitetnega tečaja in so jo vse tri tudi uspešno opravile.

Na splošni maturi je po uspešni pritožbi na točkovanje, postala zlata maturantka tudi Lora Gržin iz Občine Križevci pri Ljutomeru. Tako je skupno število zlatih maturantov na splošni maturi 2018 osem.

V jesenskem roku je na Ekonomski šoli Murska Sobota poklicno in splošno maturo opravljalo osem kandidatov, sedem jih je bilo uspešnih.

Na lendavski dvojezični srednji šoli je splošno maturo opravljalo šest dijakov, trije so jo opravili uspešno.

Na murskosoboški gimnaziji je splošno maturo v jesenskem roku opravljalo pet dijakov, uspešno sta jo opravila dva.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.