https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Policisti izdali več plačilnih nalogov

17.9.2018  

Včeraj, 16. septembra 2018, je bila v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma v 1. SNL med NŠ Mura in NK Olimpija Ljubljana. Tekma je za policijo z vidika varnosti predstavljala dogodek srednjega tveganja.


Policisti so v povezavi z varovanjem te javne prireditve ukrepali:

   -    Dvema gostujočima navijačema sta bila ob vstopu na stadion najdena 2 komada pirotehnike - plačilna naloga po Zakon o javnih zbiranjih (ZJZ).

   -    Dvema domačima navijačema sta bila izdana plačilna naloga zaradi neupoštevanja ukaza pooblaščene uradne osebe in nedostojnega vedenja (uporabljena prisilna sredstva strokovni prijem).


   -     Na tekmi uporabljeni pirotehnični izdelki: gostujoči navijači prižgali 8 bakel, domači navijači 2 bakli in prižgana bakla na južni tribuni.

   -     Zoper dva domača navijača sta bila izdana plačilna naloga zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru in Zakona o javnih zbiranji, ker sta preskočila ograjoin stekla na igrišče.

   -     Izdan je bil plačilni nalog po ZJZ, in to domačemu navijaču zaradi neupoštevanja ukaza varnostnika.

   -     Na koncu tekme je bil prepoznan po sliki gostujoči navijač, kateri je med tekmo uporabil pirotehniko, izdan plačilni nalog po ZJZ.

   -    Policisti  PPE  so pri vzpostavljanju javnega reda in miru uporabili prisilna sredstva proti domačim navijačem: službeni pes z nagobčnikom in plinski razpršilec, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2018 ob 21:22 čondraš gost

      U heroji policijski, mene bi bilo sram na njihovem mestu, drugega dela nimajo na tem Svetu kot je buzeriranje navijačev .

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2018 ob 21:49 gost

      Gost zgoraj,na javni prireditvi se moraš lepo obnašati,drugače sledijo sankcije.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.09.2018 ob 14:19 čondraš gost

        Res je, moreš biti zgleden in tiho...brez dokumenta ne smeš na tekmo...lahkos i pa z Afriike, posiljuješ na naših tleh, se prosto sprehajaš brez dokumentov, zaprosiš za azil kljub temu da tvoja država ni v vojni...a policisti bodo še vedno drk.ali domače ljudi...strahopetci, pred glistavimi migranti pa se jim kolena trosijo pa pred nevladnimi buzeranstkimi organizacijami. Pravi heroji, največji dogodek v življenju jim je ko lahko legalno fizično maltretirajo nogometne navijače. Kot je ghost napisal..žena je očitno doma tista ki nosi hlače.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2018 ob 23:30 ghost gost

      Slovenščina jim tudi bolj slabo gre. 2 komada. 2 kosa je pravilno. Komade imajo v eni drugi državi. Prava fora pa je strokovni prijem. Še večja fora pa je " zaradi neupoštevanja ukaza pooblaščene uradne osebe " . Neki ukazi, kot bi bili v vojski. Škoda, da ta stran nima smeškov... Eni doma ne smejo dihat, ker žena ne pusti. In zato se morajo potem v službi malo izkašljati in izdati kakšen ukaz. Na taki tekmi je to najlažje, ker najdejo dovolj žrtev. V kolikor se tipi vsaj mao spoznajo na zakone bodo vložili zahtevo za sodno varstvo. Še kakšno pričo je treba, da bodo potrdili njegovo izpoved. Najbolje pa je, če dobi plačilni nalog oseba, ki ima socialno podporo. Na te prejemke se furs ne sme spraviti. Zadeva je potem nikoli plačana.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.