https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zlata medalja Sadjarstvu Ficko, srebrni ceh podjetju Roto Group

Murska Sobota, 25.09.2018 ob 11:00  

V prostorih OOZ M. Sobota so predstavili dobitnika priznanja srebrni ceh, ki ga je v sklopu 51. sejma MOS s strani OZS prejelo podjetje Roto Group in dobitnika zlate medalje za naravni sok iz kutine, ki ga je v sklopu sejma AGRA prejelo podjetje Sadjarstvo Ficko, Martin Ficko s.p. iz Rogašovec.

Zlata medalja za naravni sok iz kutine v roke Sadjarstvu Ficko 

Sadjarstvo Ficko je prejelo zlato medaljo za naravni sok iz kutine in to na minulem 22. mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod pod okriljem sejma AGRA.

So družina treh generacij, ki je na začetku želela proizvajati domače žganje in likerje, vendar so zaradi manjšega pridelka v mladem sadovnjaku raje začeli s pridelavo marmelade. Izdelujejo marmelado, ki so narejene po starih receptih brez vsakih dodatkov ali konzervansov in to iz različnih vrst sadja. 

Proizvajati pa so začeli žganje iz kutine, nešplje ter sliv. Imajo pa tudi tri vrste likerjev iz kutine, nešplje in grozdja (jurke).

Podjetje Roto Group prejemnik srebrnega ceha za razstavljeni unikatni polietilenski čoln IBIZA 450S

Na nedavnem 51. MOS-u v Celju so podelili tradicionalna sejemska priznanja Celjskega sejma, Mestne občine Celje in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Prestižna nagrada srebrni ceh je po oceni komisije pripadala podjetju Roto Group in to za razstavljeni unikatni polietilenski čoln IBIZA 450S.

Kot je povedal Štefan Pavlinjek je izdelava čolna plod dolgoletnih izkušenj v izdelavi najzahtevnejših izdelkov, tako v industrijskih delih za razne stroje  in navtiki. Design in plovne lastnosti so nastale z njihovimi partnerji pri izdelavi plovil, kakor tudi domače znanje, ki bazira na njihovih projektih in designerjih.

Podjetje Roto Group je mednarodno podjetje za proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas s sedežem v Murski Soboti, in zaposluje več kot 450 zaposlenih v šestih tovarnah, ki se nahajajo v štirih državah.

Foto: IBIZA 450S - prvi slovenski polietilenski čoln

Čoln je izdelan v enem kosu v troslojni tehnologiji in zato je nepotoplij, neobčutljiv na udarce in izjemno tog, kljub nizki teži. Zaradi dovršene oblike in unikatnega načina izdelave, je izjemno preprosto vodljiv ter okreten, rezultat vsega navedenega pa je velika varnost in zanesljivost pri sami plovbi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2018 ob 16:46 gost gost

      čestitke!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2018 ob 23:35 Roman gost

      ČESTITKE !!! Sok iz kutin je enkraten. Prav tako ostali izdelki. Še enkrat čestitke in veliko uspehov!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.