https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

RK Pomurje izgubilo v Škofljici

21.9.2018  

Rokometaši Pomurja so v prvi tekmi 2. kroga v gosteh doživeli visok poraz proti ekipi ŠD Škofljica Pekarna Pečjak z rezultatom 35:25.


ŠD Škofljica : RK Pomurje   35:25 (20:14)

 

ŠD Škofljica: Lipužič 14 obr., Štavar, Vidmar 6, Topolovec 5, Kljun 5, Etling 4, M. Pangerc 3, Marolt 3, Regner 2, Svečko 2, Cingesar 2, Zgonec 1, Nered 1, Podmenik 1, Janželj, Krese 
Trner: Gregor Cvijič

RK Pomurje: Vild-Marič 4 obr., Škrjanec 4 obr, Žižek-Cvetko 6, Kozelj 4, Koderman 4, Sever 3, Gregorec 3, Janković 3, Falež 2, Bombek, Kocan, Hameršak, Štumpf
Trener: Alan Potočnjak

Foto: RK Pomurje

Rokometaši Pomurja so v začetnih minutah vodili (nazadnje z 2:3 v 3. minuti). Po izenačenju na 4 in 5 pa so domači rokometaši počasi prevzemali pobudo. Po 10. minutah srečanja je v vrata pri domačih prišel komaj 18. letni Lupužič. V 12. minuti (9:8) in 14. minuti (10:9) so gostje še držali minimalni zaostanek. Do konca polčasa so si domači rokometaši, s hitro igro, priigrali solidno prednost 6. zadetkov. Rezultat polčasa je bil 20:14 za domače. Tudi v drugem delu so domači rokometaši Škofljice držali prednost 6 zadetkov in ko so med 36. in 41. minuto naredili delni izid 4:0 in povedli za +10 (28:18) je bil zmagovalec bolj ali manj znan. Do konca tekme so priložnost dobili prav vsi igralci obeh ekip. Do konca tekme so domači celo povedli za +13, vendar so gostje iz Prekmurja do konca tekme uspeli rezultat znižati na končnih 35:25.

Izkušena in hitra ekipa Škofljice, ki se je v prejšnji sezoni borila za napredovanje v 1.A ligo, kljub velikim spremembam v ekipi glede na prejšnjo sezono, je bila tokrat previsoka ovira za rokometaše Pomurja.
Obramba Škofljice in nezbranost pri zaključnih strelih je krivo, da je bila realizacija strelov gostov iz Murske Sobote samo 62%, medtem ko so domači zadeli 80% vseh strelov.
Razlika se je pokazala tudi pri vratarjih. Domači vratar Lipužič je zbral 14 obramb, medtem ko sta oba gostujoča skupaj zbrala 8 obramb. Mladi gostujoči vratar, komaj 17-letni Vild Marič, kateremu je bila to prva tekma v članski konkurenci, je v 15. minutah zbral 4 obrambe.

V 3. krogu rokometaši Pomurja gostijo RK Drava, ki prav tako sodi v ožji krog favoritov za napredovanje. Tekma bo v soboto 29. 9. 2018 ob 19:00.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.