https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

S pokalom iz Češke

26.9.2018  

Od 20. do 23. septembra 2018 je v Ustiju nad Labo na Češkem potekal IDO Svetovni pokal za disco dance. Udeležila se ga je tudi slovenska reprezentanca, katero so sestavljali tudi plesalke in plesalci Plesne šole Urška Pomurje. Vsako leto se tega tekmovanja udeleži preko 2000 najboljših plesalcev iz posameznih držav. 

Preizkusili so se v različnih kategorijah in disciplinah. Plesalke in plesalci so v tem letu naredili ogromen korak naprej, kvaliteta pa se zrcali v samih rezultatih. V kraljevi disciplini disco dance formacije člani so se naše plesalke združile s plesno šolo Kattan v formacijo Kratos (24 plesalcev) in si priplesale najvišjo stopničko, ter s tem osvojile naslov zmagovalcev Svetovnega pokala.

Pri solistkah je najvišje mesto osvojila Viktorija Hartman Adjei; 10.mesto, v članski kategoriji, za njo pa Tara Ficko s 23.mestom. Pri mladinkah je Lana Tivadar pristala na 22.mestu, tik za njo Gloria Makovec in Brina Mernik na 61.mestu. V mladinskih parih sta Pia Lepoša in Brina Mernik osvojili odlično 27.mesto. Solo deklici Lina Stanek in Pia Lepoša, pa sta si delili 36.mesto.

Nina Mernik, njihova trenerka, je z rezultati zelo zadovoljna, saj so nekatere prestopile v višjo kategorijo in tudi konkurenca je velika. Plesalke bodo zdaj pridno trenirale naprej, saj jih v novi sezoni čaka veliko tekem.

Foto: Plesna šola Urška Pomurje

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.