https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Med hišno preiskavo zasegli drogo

26.09.2018 ob 15:00  

Policisti PP Gornji Petrovci so danes skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP PU Murska Sobota na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo pri 39-letnem občanu iz območja Goričkega.


Med hišno preiskavo so policisti našli in zasegli 10 PVC vrečk posušenih rastlin zeleno rjave barve – vršičke, katerih teža je okrog 0,5 kg in  5 sadik rastline zelene barve, ki merijo v višino od 85 - 120 cm.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi s trani NFL bo zoper osumljenega podana  kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju od 1 do 10 let, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Foto: Policija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2018 ob 16:45 Maja gost

      Lepa je rastlina, tudi jaz bi posadilatako.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2018 ob 23:43 * gost

      Škoda časa za take stvari. Sicer policija najlažje preganja kakšnega pridelovalca te nadvse koristne rastline. Kaj višje ne smejo, ker tam kjer gre za milijone in policija še gledati ne sme tja. Upam, da bo ta vlada kmalu legalizirala konopljo, da se ne bo več okrog tega dvigoval prah. Kot, da nimamo drugih problemov v državi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.