https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nadzor na mejah bo ostal

Murska Sobota, 27.09.2018 ob 6:05  

Notranji minister Herbert Kickl, je v parlamentu na Dunaju povedal, da namerava avstrijska vlada ohraniti nadzor na meji s Slovenijo in Madžarsko. To bodo v naslednji tednih tudi sporočili Evropski komisiji.

 

Sredi migrantske krize leta 2015 je Avstrija vzpostavila nadzor na notranjih mejah s Slovenijo in Madžarsko in ga v nasprotju z veljavno schengensko zakonodajo vseskozi podaljšuje za novo polletno obdobje. Zadnje podaljšanje bi se naj izteklo 11. novembra 2018.

Nadzor na notranjih mejah schengenskega območja izvajajo še Švedska, Danska, Nemčija in Francija ter nečlanica Evropske unije Norveška. Izvajanje nadzora države utemeljujejo z varnostnimi razlogi zaradi migrantske krize, ker zunanje meje EU oz. schengenskega območja niso dovolj zavarovane pred nezakonitimi migracijami.

"Izvajanje nadzora na meji je nujno potrebno za varnost Avstrijcev," in dodal, da "smo še svetlobna leta od urejenega stanja", je povedal notranji minister Herbert Kickl, dodal pa je še, da "le sanjači verjamejo", da je begunska kriza dejansko mimo.˝

Tudi Werner Amon, predstavnik koalicijske avstrijske ljudske stranke je v parlamentu povedal, da Avstrija še naprej rabi nadzor na zunanjih mejah in, da je potrebno meje nadzirati na nacionalni ravni. Jörg Leichtfried, predstavnik socialdemokratov (SPÖ) je koaliciji očital, da zelo veliko govorijo, naredijo pa malo. Poudaril je tudi, da je veliko govora o pospešitvi azilnih postopkov, o vzpostavljanju bolj poštenih kvot porazdelitve beguncev v Evropi in o sklepanju sporazumov o vračanju, vendar nič od tega še ni narejenega.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2018 ob 7:09 gost

      Migranti? Ne, hvala.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2018 ob 8:14 DEBELI FUKJENEC gost

      Mura? Ne, hvala. A oboje imamo in moramo živeti s tem.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2018 ob 9:36 DEBELI FUKJENEC gost

      A ko naši najbogatejši privatniki vozijo iz Bosne in od drugod poceni delovno silo, ki jim dela za drobiž, je pa to vse v redu??? Tega desničarji ne vidite? Tega vam Janševi mediji ne kažejo? Se pa dejansko dogaja.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2018 ob 10:04 antijanša gost

      Ti si res obseden z Janšo. Kaj te je pofukal, da ga tolko omenjaš na vsako temo.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.09.2018 ob 10:20 DEBELI FUKJENEC gost

      antijanša, kdo zavaja in laže Slovencem o migrantih in namišljenih ugodnostih zanje??? Kdo je volitve hotel dobiti z velikimi plakati o beguncih in lažeh o njih??? Katera televizija in kateri mediji širijo nenehne laži in pretiravanja o migrantih??? Kdo prikazuje migrante kot največje sovražnike in teroriste??? Kdo neprestano straši slovenske državljane z migranti??? Kje je zdaj tistih 50.000 migrantov, s katerimi je strašila stranka SDS pred volitvami. Že so skoraj na meji bili, zdaj jih pa ni nikjer???!!! Vse to počne stranka SDS z dosmrtnim predsednikom Janezom Janšo. Raje daj odgovor na moje vprašanje, če je to v redu, kar počnejo naši mogočni privatniki. In ravno tem mogočnim privatnikom hoče SDS še znižati že tako nizke davke.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.09.2018 ob 11:05 DEBELI FUKJENEC gost

      Kaj ste desničarji sposobni napisati samo dva stavka??? Tej pa grata megla v vaši glavi?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.09.2018 ob 11:12 antijanša gost

      Zgleda, da ne kapiraš, moj vzdevek ti vse pove, pove da sem anti janša, da ga ne prebavljam, ampak to, da ga v vseh člankih omenjaš, kjer nima veze z politiko je za bruh, očitno je po tvojem tudi janša kriv, da tolko pišejo o muri. Si ne greš že sam na živce z tem čelavim, pa na tvojo žalost sem levičar.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.09.2018 ob 11:25 DEBELI FUKJENEC gost

      Moj komentar ni bil namenjen tebi. Janša je kriv za marsikaj hudega v Sloveniji - dokazano!!! Zakaj ga je volilo toliko neizobraženih ljudi?? Ker jih je s svojimi mediji , plakati in podobnim prestrašil z begunci!!! In to je članek o beguncih. Kdo je napravil bančno luknjo, kdo je napravil tajkune, kdo je pod mizo prodal Mercator Bavčarju in Šrotu, kdo je napravil največji dolg Slovenije, kdo je klical evropsko trojko, kdo je z nepremišljenim nižanjem prispevkov delodajalcem povzročil luknjo v pokojninski blagajni, kdo je napravil ZUJF, kdo je napravil ZPIZ -2, kdo je ............??? Za neprestano pisanje o Muri je pa odgovorno uredništvo portala.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.09.2018 ob 12:11 antijanša gost

      No ja, glede tega maš prav, kaj je vse Janša skuhal, ne razumem zakaj se ta človek že enkrat ne umakne iz politike, ker bi morda celo sds lahko sestavil vlado, če tega bumbara ne bi imeli na čelu. Sam osebno bojkotiram volitve, ker me je zelo razočarala levica-leve stranke od Cmerara, do debeluha Židana da o Mesecu in Violeti sploh ne govorim, od časa Drnovška nismo imeli na vladi nič pametnega, za mene ti ki zdaj vladajo niso nič boljši od Janše. Komedijant na vladi in cirkusant predsednik.klovn. Slovenija-Banana republika

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.09.2018 ob 12:12 DEBELI FUKJENEC gost

      antijanša, vem, da nimaš časa, da bi gledal prenose sej Državnega zbora. Jaz imam čas in sem včeraj gledal to izredno sejo, ki jo je zahtevala stranka SDS z ostalima desnima strankama. Toliko zavajanj, laži, žalitev kot jih slišiš od poslancev SDS + pridno jim je pomagal debeli poslanec iz Prekmurja, ne moreš verjeti, da to lahko slišiš v parlamentu in od poslancev. Za vsako odgovornejše delovno mesto imaš določeno pogoje, ki ga kandidat mora izpoljnjevati, poslanec je pa lahko vsak polnoletni državljan.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.09.2018 ob 12:45 antijanša gost

      Tak kak praviš nimam časa gledat teh oslarij, tudi zdaj grem v službo, politiko kar preskočim tudi ko je dnevnik samo novice iz tujine pogledam, naših politikov ne morem več niti prek ekrana spremljat pa če so to levičarji ali janšisti isti kurac oboji nam bodo uničili državo do konca.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.09.2018 ob 12:48 gost

      Niti ni važno, če si debeli. Da si pa f.....i, pa je iz vsebine tvojega pisanja več kot očitno. LP

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.09.2018 ob 13:04 DEBELI FUKJENEC gost

      Zopet se je oglasila ovčka z nepopolno osnovno šolo, ki bere Reporter in gleda Orbanovo - Janševo televizijo!!! Za vse, kar sem napisal, so dokazi na Googlu. Pametni to že vedo, tisti malo manj pametni to najdejo na Googlu, ovčke pa niti najti ne znajo, če jim pa kdo drug najde, pa ne bodo niti razumele napisanega. Takšni pač smo. Če še nisi v penziji, boš imel zaradi zakona ZPIZ - 2 odmerni odstotek pokojnine 57 % plače za 40 let dela. Sam sem se pred leti upokojil po ZPIZ - 1 in imam odmerni odstotek penzije 77 % !!! Opaziš razliko????????? In katera vlada je sprejela ZPIZ - 2? JANŠEVA!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.09.2018 ob 13:29 DEBELI FUKJENEC gost

      Da ti napišem bolj po domače, da boš razumel: PROTI MENI SI IZGUBIL DVE PENZIJI IN POL LETNO!!!!!!!!!!!!!! Ti pa še dalje cvili Janšaaaaaaaaaa in ga voli. Saj reveži sami ne veste kakšno škodo si delate.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.09.2018 ob 15:39 claudia gost

      Kdo je pa v Italiji posilil, razkosal in pojedel najstnico?

      0 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.09.2018 ob 15:50 sds gost

      Janša jo je!

      0 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.09.2018 ob 16:30 DEBELI FUKJENEC gost

      Claudia ( novo ime za lauraas?? ), samo na območju Murske Sobote je bilo v 15 - ih letih 60 umorov in ubojev!!! Pa niso bili migranti zraven, temveč so se slovenski državljani med sabo. Nekatere ( i ) imate res luft v glavi.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.09.2018 ob 20:47 LFL gost

      debeli fukjenec največji primitivec z tega brega Mure.Ne glasi se več ker si idiot od idiota - sramota človeštva.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.