https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sodelovalo bo rekordno število restavracij

Murska Sobota, 28.09.2018 ob 6:05  

Jesenski teden restavracij bo trajal, od petka, 12. do nedelje, 21. oktobra 2018. Sodelovalo bo rekordno število, kar 102 najboljših slovenskih restavracij in gostiln. Rezervacije potekajo od petka 28. septembra 2018 naprej.

Teden restavracij so prvič organizirali pred 22. leti v New Yorku. V Sloveniji pa so Teden restavracij prvič organizirali v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012, in sicer v Mariboru in treh partnerskih mestih. Akcijo Teden restavracij organizira VIVI d. o. o., Violeta in Uroš Menciger. 

Od 12. do 21. oktobra 2018, vas bodo v vrhunskih slovenskih restavracijah in gostilnah pričakali najboljši chefi z izbranimi meniji po enotni ceni 18 evrov. Teden restavracij poteka po celotni Sloveniji, v njem pa sodelujejo restavracije, ki so povabljene na osnovi ocenjevanja kulinaričnega kritika Uroša Mencigerja v časopisu Nedelo in na spletnem portalu Šola okusov. Povabilo so prejele tiste restavracije, ki so prejele vsaj en srček, nekaj dodatnih mest pa so dobile še restavracije, ki so na poti do prvega srčka.

Iz Prekmurja in Prlekije, bodo sodelovale:

  • Gostilna Tonček (Beltinci)
  • Gostilna Rajh (Bakovci)
  • Gostilna Tramšek (Žerovinci)
  • Gostilna Zorko (Boreci)
  • Gostilna Menciger (Črešnjevci)

Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij: ”Poznate kakšno gostilno pri nas, ki na jedilnem listu nima burgerjev? To je zdaj moda in vsi mislijo, da brez tega ne morejo preživeti. Včasih so bili čevapčiči, potem pizze, zdaj smo ameriško-fast-food naravnani. Smo?! Ne, ne vsi, gre predvsem za mlade, ki jim je, logično, modno vedno najbolj všeč, in po njih se gostinci najbolj ravnajo. Toda, ravno Teden restavracij je dokaz, da to ni tako samo po sebi umevno. Jedci, mladi in stari, pač najraje jemo tisto, kar poznamo, in strah nas je vsega, kar ne poznamo. To je območje udobja. Teden restavracij pa je območje učenja. Na Tednu restavracij ugotovimo, da je fino, če nas najprej pozdravijo iz kuhinje, potem pred glavno jedjo dobimo predjed in po njej še ni konec, da to niso ne burger ne pizza in še najmanj čevapi, a nam je vseeno zelo všeč. Zato organiziramo ta Teden, ki zato traja kar deset dni in kar dvakrat letno! In zato, ker je ta Teden najbolj množična kulinarična akcija pri nas, je strah nepotreben. Niso – in vedno manj bodo! – le burgerji in pizze.”

Restavracije se same odločajo, koliko prostih mest bodo vsak dan namenile ponudbi Tedna restavracij. Gostje si zato morajo pravočasno rezervirati mizo, če ne želijo ostati brez nje.

Več informacij najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2018 ob 12:03 zgodovina gost

      Na smeh in jok me sili vse to. Nešteri bi za pejneze še svojo mater prodali. Mladi in 18 evrov, da dvakrat v usta deneš? Ne vem, če to gre skupaj.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2018 ob 20:20 varašanec gost

      dödöli, pa 3 EURE, da se človek počuti nahranjenega, ne lüft pa zrak vmes za 18 EUR-ov, da človeka veter ponese v nebo in ga odpihne. Rezultat = ni človeka,ga je odneslo, pogrebništvo pa ne zasluži, ker nima kaj pokopavat. Amen.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2018 ob 8:23 DEBELI FUKJENEC gost

      Za tri grižljaje 18 evrov??? Ne delajte se več norca iz ljudi. Takšne restavracije in gostilne bi morali ljudi spregledati. Naj samevajo. Hitro bodo šle cene dol.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.