https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Poglejte, kaj se zadnji septembrski vikend dogaja v Pomurju

27.09.2018 ob 20:00  

Mesec september se ta vikend poslavlja od nas, dokončno pa se je poslovilo tudi poletje in z njim toplo vreme. A naj vas nižje jesenske temperature ta konec tedna ne zadržijo doma, saj bo dogajanje v Pomurju tudi tokrat zelo pestro.

Petek, 28. september 2018

V Gornji Radgoni bo Dom penine v petek obeležil 6. rojstni dan. Proslavili ga bodo s smehom ob Luciji Čirović, z dobro glasbo ob poslušanju Maje Založnik in pa predvsem z nazdravljanjem z Radgonsko penino. Poskrbljeno bo tudi za hrano, "gourmet penino" ali pa kaj bolj konkretnega si lahko privoščite že od 12. ure dalje.

V Turnišču bo v petek ob 17. uri otvoritev Gümle in dan odprtih vrat na Polanščekovi domačiji. Dogodek bo potekal v okviru projekta "Podeželsko stičišče Polanščekova domačija", ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sklada za regionalni razvoj.

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer bodo ob Evropski noči raziskovalcev pripravili razne vzemirljive znanstvene aktivnosti. Med 14. in 21. uro bo mogoče srečati raziskovalce različnih disciplin, katerih fascinantno delo lahko spreminja naša življenja. Več o dogodku najdete tukaj.

Evropsko noč raziskovalcev bodo obeležili tudi v Murski Soboti. V širšem centru se bo v petek odvila prireditev z nazivom Festival znanstvene ustvarjalnosti Sobota v petek. Dogajanje, ki ga organizira Pomurski tehnološki park v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, se bo začelo ob 9. uri in bo potekalo vse do 20. ure. Kaj podrobneje se bo dogajalo pa lahko izveste tukaj.

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Murska Sobota v petek obeležuje 50. letnico obstoja. Ob priložnosti bodo ob 15.30 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota slavnostno otvorili Razstavo zgodovinskega razvoja obrti OOZ Murska Sobota. Razstavo si bo mogoče ogledati vse do srede, 3. oktobra. Po otvoritvi razstave bo v Gledališču Park M. Sobota ob 18. uri slavnostna prireditev ob 50. obletnici, kjer bo slavnostni govornik predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

Prav tako v petek bo ob 17. uri že dolgo pričakovana slavnostna otvoritev južne obvoznice na delu obvoznice od Tomšičeve do rondoja na Bakovski cesti. V spremstvu predsednika Državnega zbora RS mag. Dejana Židana, predsednika Vlade RS Marjana Šarca in ministrice za infrastrukturo mag. Alenke Bratušek bo cesta predana svojemu namenu, ko se bo po novi obvoznici zapeljal prvi avto.

V Murski Soboti bo v petek tudi zadnja letošnja sočna vilica. Med 13.30 in 19. uro se bo na jesenski kulinarični pravljici možno še zadnjič družiti ob okusnih grižljajih in izbrani pijači, ki bodo tokrat jesensko obarvani.

Sobota, 29. september 2018

V Ljutomeru bo v dvorani OŠ Ivana Cankarja potekal mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir v spomin na nekdanjega odbojkarja in policista Janka Rajnarja. Med 9. in 19. uro bodo nastopile ekipe Odbojkarski klub Hoče, Odbojkarski klub Fužinar Metal Ravne, Odbojkarski klub Radenci in Volleyballklub Wörther-See-Löwen iz Celovca v Avstriji.

V Radencih se bo ob 14. uri pri Zdravilnem vrelcu v neposredni bližini Zdravilišča Radenci začel medgeneracijski pohod po poti ob vrelcih življenja. Na približno 2,5 urni poti bo ogled 10 vrelcev, in sicer: zdravilni vrelec, petanjska slatina, petanjski vrelec, šratovski vrelec, črna mlaka, radenska (polnilnica v Boračevi), ožekov vrelec, Zemljičev vrelec in vrelec pri cerkvi.

OŠ dr. A. Trstenjaka Negova v soboto skupaj s TD Negova – Sp. Ivanjci v soboto organizira 14. Trstenjakov pohod. Tradicionalni pohod, v spomin na mednarodno priznanega psihologa, teologa, filozofa in graditelja mostov med ljudmi se bo začel ob 9. uri pri osnovni šoli.

V soboto zvečer bo v Gledališču Park v Murski Soboti koncert Mance Izmajlove Ruska noč. Slišati bo mogoče priljubljene romanse, narodne in ponarodele pesmi, ter pesmi iz obdobja zlate ruske popevke in njihovih znamenitih filmov.

V MIKKovem klubskem prostoru bo ob 21. uri koncert skupine Êdna. Ta bo predstavila svoj nov album Ajc, cvaj, draj, v katerem so ljudskim pesmim dali nov prizvok in unikatno preobleko.

Krajevna skupnost Pušča praznuje 16. krajevni praznik, ki bo obeležen v soboto ob 11. uri. V okviru dogodka bo prvič predstavljeno tudi novo gasilsko vozilo, ki ga bo v kratkem prevzelo PGD Pušča.

V Pomurskem muzeju Murska Sobota ob Tednu kulturne dediščine pripravljajo delavnico Eksperimentalnica s starimi kuhinjskimi pripomočki. Uporabo kuhinjske tehtnice na uteži, lesenega možnarja, pinje in kavnega mlinčka bo mogoče preizkusiti od 10. ure naprej. Delavnica je brezplačna, je pa potrebna predhodna potrditev udeležbe.

Teden kulturne dediščine bodo obeležili tudi v Vulkaniji, kjer bodo v soboto in nedeljo, 29. in 30. septembra Dnevi evropske kulturne dediščine. Na dogodku, poimenovanem Z Olijem spoznajmo vulkanske kamnine, se boste obiskovalci lahko peljali s cestnim turističnim vlakom do kamnoloma in tam spoznali vulkanske kamnine, kako so jih v preteklosti pridobivali in še več. Vožnje s cestnim turističnim vlakom do kamnoloma bodo potekale ob 12., 14. in 16. uri.

Nedelja, 30. september 2018

V Puconcih bo v nedeljo že 18. rekreativni kolesarski maraton občine Puconci. Kolesarji se ob 10.30 lahko podajo na štiri različno dolge in težavne proge (17, 30, 50 in 67 km).

V Veržeju bo v nedeljo Miholov sejem, na katerem se bodo predstavile rokodelske dejavnosti, lokalna kulinarika ter dejavnosti društev in skupin. Otvoritev bo ob 9. uri, bogat kulturni program pa bo potekal vse do 17. ure.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2018 ob 9:32 77 gost

      Jebeš prireditve v gorice na mošt in kostanje pa upajani kruj in kolbas kak rud,tau je ta pravo nej pa ka bi se z tejmi šalabajzeri družu.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.