https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Soboška obrtno - industrijska cona razprodana

01.10.2018 ob 6:00  

V Severno obrtni-industrijski coni – SOIC, se bosta podjetjem, kot so Wolford, Xal, Bisol pridružili tudi podjetji RWA Slovenija in DASTROJ.  

Podpisani sta bili prodajni pogodbi za nepremičnini v Severni obrtno - industrijski coni, ki sta bili kupljeni na nedavni javni dražbi.

Podjetje RWA Slovenija in DASTROJ iz Rakičana

Podjetje RWA Slovenija, proizvodnja, zastopanje in trgovina iz Škofljice je kupilo parcelo s površino 15.602 m2 za kupnino 329.628,92 EUR (z DDV). Podjetje RWA, z matičnim avstrijskim podjetjem Raiffesen Ware Austria AG iz Lannacha, se ukvarja s proizvodnjo in distribucijo semen za kmetijstvo in gozdarstvo. V Pomurju so že prisotni z distribucijskim centrom v Hodošu in dodelovalnim centrom v Hodošu, v Murski Soboti pa želijo ustanoviti distribucijski in manjši pakirni center. Projekte za gradnjo novih proizvodnih prostorov imajo že pripravljene, vselitev in začetek dejavnosti načrtujejo v juniju leta 2019.

Foto: MOMS

Zaradi prostorske stiske in širitve dejavnosti v prihodnje, je parcelo površine 9.873 m2 kupilo podjetje DASTROJ iz Rakičana, ki se ukvarja z remontom, proizvodnjo, servisom in trgovino.

Kupnina za parcelo je znašala 208.590,33 EUR (z DDV).

Murskosoboška občina je prodala vse razpoložljive parcele v Severno – obrtni industrijski coni Murska Sobota.

Na občini si bodo prizadevali za ureditev naslednje faze poslovne cone in čim hitrejšo izgradnjo vzhodne obvoznice, ki bo omogočala boljšo prometno povezavo podjetjem v obrtno-industrijski coni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2018 ob 8:56 DEBELI FUKJENEC gost

      Kam bo šel ta denar????? Močno upam, da ne v lesena vrata in ne za Murino igrišče in reflektorje!!!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2018 ob 9:07 zgodovina gost

      Upam, da bo na tem portalu tudi članek o tem zakaj je bil porabljen ta denar. Upam, da ste novinarji tega sposobni. Ali pa tudi ne?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.10.2018 ob 14:03 lfl gost

      Debeli fukjenec - - -GOVEDO eno lendavsko nehaj že tele podojeno

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.10.2018 ob 23:13 DEBELI FUKJENEC gost

      Lahko ti mene imenuješ kakor želiš, a še vedno mislim, da so v Soboti bolj potrebna nova delovna mesta in neprofitna stanovanja kot pa Murini reflektorji in Murino igrišče.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.10.2018 ob 3:20 Gost gost

      Boli nas k...c ka ti mislis!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.10.2018 ob 10:05 DEBELI FUKJENEC gost

      Ne moreš spati, da ob 3:20 komentarje pišeš? Večina Sobočancev tako misli. Na Muro ste v večini nori Goričanci, saj je to vse kar imate. Pa še to ni veliko vredno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.