https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Vlomili v dom starejših občanov

 

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali devet kaznivih dejanj, štiri  prometne  nesreče v katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, ilegalni prehod državne meje, eno kršitev javnega reda in miru ter eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru.


Na področju kriminalitete so v Murski Soboti obravnavali tatvino nakita, dve goljufiji in grožnjo, v Rakičanu vlom v dom starejših, v Radencih vlom v stanovanjsko hišo, v Moravskih Toplicah poneverbo, v Črncih poškodovanje tuje stvari in v Lendavi tatvino športnih copat.  

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

V Lokavcih je bil obravnavan dogodek, kjer se je traktor prevrnil na voznico, ki se je pri tem lažje telesno poškodovala.

 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Zaradi ilegalnega prehoda državne meje je bilo obravnavanih 11 tujcev, ki so v našo državo prišli iz Hrvaške.

V času od 1. do 14. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost  pešcev. Zaradi tega policisti pešce opozarjajo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Murske Sobote.