https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Prlekiji nastajajo nove polnilnice za električna vozila

04.10.2018 ob 6:05  

Številne občine so letos izkoristile sredstva iz Eko sklada in postavile polnilne postaje za električna vozila. Temu sledijo tudi prleške občine, ki se zavedajo pomena trajnostne mobilnosti in čistejšega okolja. 

Delež električnih vozil v posamezni občini se iz leta v leto povečuje. Električna vozila namreč ne povzročajo emisij, posledično se s tem zmanjšujejo emisije toplogrednih plinov in izboljšuje kakovost zraka. V Gornji Radgoni se polnilnica za električna vozila nahaja na Lackovi ulici 4, pred stavbo območne enote Elektro Maribor. Za lažjo orientacijo naj dodamo, da se na isti ulici nahaja tudi Trgovski center Maximus. 

V samem središču Radencev sta na voljo dve parkirni mesti za električna vozila, ob tem stoji tudi polnilnica za električna vozila. Natančneje je vse skupaj postavljeno na manjše parkirišče ob avtobusni postaji, prek čez cesto se nahaja park. 

Središče Križevcev se lepo razvija, ob tem pa seveda ne manjka tudi polnilnica za električna vozila in parkirna mesta namenjena tem vozilom. Polnilnico za električna vozila in električnim vozilom namenjena parkirna mesta ima tudi Ljutomer. Statistika iz leta 2017 kaže, da število uporabnikov električnih vozil po prleških občinah naslednje: občine Apače 1, občina Gornja Radgona 3, občina Radenci 2, občina Križevci 2 in občina Ljutomer 2 (vir: semafor.podnebnapot2050.si/promet/alternativna-goriva/) 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.