https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štihec si pod krinko rešuje eksistenco

09.10.2018 ob 7:00  

Nekoč relativno uspešen župan, pred katerim so se tresli skoraj vsi v Soboški občini je padel na realna tla trga, zato bi s pomočjo svojega bivšega direktorja občinske uprave Bojana Petrijana rad ponovno prišel »h koritu« in rešil svoje nezavidljivo finančno stanje. Ker pa je glede na nivo lokalnega občinskega odbora SDS iz katerega so zaradi Karla Šoša izstopili ali bili izključeni vsi, ki so si drznili razmišljati s svojimi glavami zagotovo intelektualno superioren, se mu ne bo težko vzdrževati v obliki t.i. »trojanskega konja« in tako preko Šoša ohranjati vodilni vpliv znotraj soboškega SDS-a.


 

Bivši župan Anton Štihec se je po porazu na lokalnih volitvah 2014 bil prisiljen podati v podjetniške vode, saj so njegove prošnje po zaposlitvi vsi njegovi »hišni« izvajalci gladko zavrnili. Ni mu uspelo niti na upravni enoti, kjer ga je načelnik UE gladko zavrnil, čeprav se je Štihec zaradi nekdanjih velikih uslug, ki mu jih je storil, nadejal uradniške službe. Vendar kot kažejo javno objavljeni podatki na AJPES in Bisnode - Bonitete.si ima s pridobivanjem posla očitno velikanske težave. Kljub svojemu nazivu in dolgoletnemu županovanju ne najde naročnikov za svoje storitve, čeprav je v zadnjih letih gradbeništvo, kjer se Štihec ima za strokovno avtoriteto, v stalni rasti. Prav nasprotno pa se dogaja "podjetniku" Štihcu, ki mu prihodki z leti vztrajno padajo. Verjetno se prav zato z vsemi silami bori proti temu, da bi se v Pomurskih lekarnah naredil red in uvedlo zakonito poslovanje, saj je več kot očitno odvisen od visokih prihodkov žene Marine Šiško Štihec, direktorice podjetja Vitapharm, ki milijonske posle pridobiva brez, da bi Pomurske lekarne izvedle javna naročil v skladu z ZJN.

Vir: Bisnode - Bonitete.si in AJPES

Ker je očitno ugotovil, da je daleč od sposobnega podjetnika, da mu poslov primanjkuje in da mu je veliko bolj na kožo pisana vloga togega uradnika se je lotil posla, ki ga najbolje obvlada. Političnih igric.

V ta namen je preko povezav v SDS, predvsem Karla Šoša rekrutiral svojega zvestega sopotnika Bojana Petrijana, ki mu je služil kot direktor občinske uprave in je imel vedno nalogo iti po vroči kostanj v žerjavico, če je bilo to potrebno. Tako je Petrijan postal županski kandidat, Štihec pa bi naj postal njegov direktor občinske uprave, če bi volitve uspele seveda. To je bilo mogoče razbrati že na politični tribuni "Združeni za boljše življenje", kjer je Štihec igral prvo violino, Petrijan je kot ponavadi natrosil nekaj floskul brez konkretnih rešitev, Rajbarja iz NSi pa so imeli več ali manj za »okras« samo z namenom, da koalicija izgleda širša in »desno sredinska«.

Vir: Bisnode - Bonitete.si in AJPES

Štihec se je na politični tribuni predstavil kot vrhunski manager, uspešen župan in sedaj podjetnik. Če pogledamo rezultate njegovega podjetništva hitro ugotovimo, da so več kot porazni. Promet pada vsako leto, izgube so velikanske. V letu 2016 je imelo Štihcevo podjetje INGDA d.o.o. npr.: 12.601,00 Eur izgube, v letu 2017 pa tudi kar 11.358,00 Eur. Težko je najti podjetje, kjer izguba presega več kot polovico letnega prometa. Poleg tega lahko vidimo, da so največji stroški plače. Očitno Štihec ne more iz svoje kože in si je dodelil tako visoko plačo, ki je ne zmore niti približno pokriti s svojimi prihodki. Zanimivi pa so tudi njegovi naročniki. Že hiter pogled po aplikaciji Erar pokaže, da je večina Štihčevih poslov opravljena z občinami, kjer je na oblasti SDS ali so z njim v dobrih političnih odnosih. Kako katastrofalni bi bili še njegovi poslovni podatki, če še teh naročnikov ne bi imel?

Vir: Erar

Prava "cvetka", kot se rad izraža Štihec pa je poslovanje INGDA d.o.o. v višini 1.995,00 Eur z Ekonomsko šolo Murska Sobota, kjer je ravnatelj svetnik iz Modre liste Antona Štihca, Darko Petrijan, brat županskega kandidata Bojana Petrijana. Zanima nas ali je bilo Štihcevo podjetje izbrano preko postopka javnega naročila ali kar tako po domače kot v primeru Pomurskih lekarn?

 

 

 


 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2018 ob 7:51 victor gost

      Kdo se je s Primcem in Kanglerjem družil in hotel postati minister?

      24 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2018 ob 8:25 DEBELI FUKJENEC gost

      Dokler se boste v Soboti šli Štihec - Jevšek ( SDS - SD ) ne bo boljše za malega človeka. Vsak od njiju ima svojo elito, za katero skrbi. Sterat oba in nekoga mlajšega, ki ne bo iz SDS ali SD izvoliti za župana. A to je skoraj misija nemogoče, ker danes je važno: samo, da je naš pa ni važno kakšen je.

      29 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.10.2018 ob 8:47 rakičanec gost

      Štihec je izdajalec Rakičancov. Edini, ki je nasprotoval obnovi Gasilskega doma v Rakičanu.

      26 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.10.2018 ob 8:49 Jože gost

      Štihec je očitno več kak nesposoben. Tipičen uradnik, ki ga mora žena preživljati. ha, ha, ha

      18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.10.2018 ob 8:54 poznavalec gost

      Štihec je menjavo stranke bole kak srakice. Najprlej je ščel iti k LDS, samo so ga zavrnole. Te je šau k SDS in izsataupo. Te je napravo svojo listo. Pristaupo je k Viranti in njegovoj Državljanskoj liste, neuspešno kaknidejro za poslanca in iz nje kasneje izstaupo. Te je pa šau k Kangleri in ponovno neuspešno kandidejro pri t.i. Združenoj desnice. Pri 5 različnih strankaj ali listaj se je pojavlo in v glavnom bil neuspešen.

      46 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.10.2018 ob 8:56 prepirljivec gost

      Štihec ja znani po tem, da se skraga z vsakim. Totalen prepirljivec, mijsle ka je najbole pameten. Pa je daleč od toga.

      33 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.10.2018 ob 8:59 gasilec gost

      Jaz se ga spomnim, ka je protestiro na seji mestnega sveta zakaj kao Jevšek daje denar za obnovo Rakičanskega gasilskega doma, ker je tam predsednik KS Durič, ki je tudi iz SD. Mijslen pravi politični betežnik, iz Rakičana je doma in bi moral biti srečen, da se za Rakičan nekaj namenja in je šel in delal nekšne politične konstrukte. Najbole smejšno pa je, ka je za Rakičan nej napravo nič dokler je bil sam 10 let župan.

      44 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.10.2018 ob 9:05 Jože gost

      Štihec je politična zgodovina in preteklost, ki si je ne želimo več. Želimo si sodelovanja.

      31 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.10.2018 ob 10:57 plavi gost

      Štihejc, rejsan te je lejko sran kak lažeš, san pa nemaš za burek ka bi si san zaslužo. Lejko je vijsiti na državnon cecki. Kak boš pa zdaj na Püšči glasej kipüvo?

      33 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.10.2018 ob 11:11 Golman gost

      Kako je bilo lepo v Sloveniji dokler se stari komunajzarji na čelu s puklastim Kimom niso zbrali v stranki SDS.

      32 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.10.2018 ob 14:01 lučka gost

      LJUDJE ZDAJ DO VOLITVE MESTNI SVET MAMO ŠANSO SE REŠITITAKOZVANE ELITE MISLIM MESTNE SVETNIKE RABIMI ZDRAVO KMEČKO PAMET.

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.10.2018 ob 14:10 Golman gost

      sd samo denar - ti si tisto Janševo trobilo iz Kuzme?

      34 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.10.2018 ob 14:22 argument gost

      sd samo denar kaj bi ti rad? Je Štihec javna oseba? JE! Je Štihec mestnik svetni in misli kandidirat za župana ali svetnika? Najmanj za svetnika sigurno BO kandidiral! So to javno dostopni podatki, ki so objavljeni ali niso? Seveda SO! O kakšnih goljufivih magistrih in doktorjih ti govoriš? Kdo ti je to povedal? Kje so dokazi? In če jih imaš jih obvezno predstavi javnosti, ker to bo za javnost izredno zanimivo. Če pa jih nimaš, ker je to laž s katero operiraš pa bodi kar tiho. O, PA ŠE KAKO DOBRO VI SLEDITE TA PORTAL! Meša se vam, jezni ste, samo nič ne morete, ker je vse kar je napisano čista resnica in podatki in številke uradni in javno dostopni. Čestitam uredništvu samo tak naprej.

      33 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.10.2018 ob 14:31 pravi moški gost

      Pa kaj je v tem slabega, če te žena preživlja? Pravi moški sedi doma in bere časopis, žena pa dela in služi. Štihec je pravi ded. ;)

      32 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.10.2018 ob 14:37 victor gost

      Pravi ded še doma kaj drugega napravi kot novine bere. Vsaj petkrat na teden svojo ženo " vred vzeme ". Če ne pa mora sosed, poštaš, roraš, serviser,.....

      21 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      09.10.2018 ob 14:44 nelažnivi kljukec gost

      Boli vas resnica nesposobni podjetniki in lažnivi kljukci !!! ko bo štihec zagovarjal zakonito poslovanje v pomurskih lekarnah se lahko slinite

      9 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.10.2018 ob 14:56 pošteni gost

      Gospod Štihec samo tako naprej !!! Ne dajte se pokvarjenim doktorjem in rdečim povezancem, ki kradejo naš denar.

      16 34 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.10.2018 ob 15:03 argument gost

      grinch - pa kaj ti ni jasno... Evidentno je, da je Štihec nesposoben. V letu 2017 je imel Štihec cca. 20.000,00 Eur prihodkov in pri tem imel 11.000,00 Eur izgube. NESPOSOBEN je, luzer... In tak bi rad pamet solil nekomu. Naj je srečen, da žena skrbi zanj.

      36 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.10.2018 ob 15:23 Golman gost

      Kaj na desnici nimate nobenega drugega kot Štihca, Petrijana, Mešiča? Vse povedano.

      24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      09.10.2018 ob 17:56 Proti sovražnemu govoru. gost

      Sovražni govor je potrebno obsoditi. Ne glede proti komu je. Tudi ko je proti Štihcu, Petrijanu in njim podobnim. Potrebno pa je ugotoviti, da Štihec in kompanija sedaj žanjejo to, kar so vsa leta sejali - sovraštvo. Sobota rabi zamenjavo politične generacije. Dovolj je bilo, imeli ste svojo priliko, pustite sedaj drugim, da se izkažejo.

      9 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      09.10.2018 ob 20:38 Jebiveter gost

      Zanimivo... večina komentarjev je naperjena proti Štihecu… zakaj mi nekaj pravi, da ta medij ni ravno nepristranski...pa nisem fan Štiheca...

      14 42 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      09.10.2018 ob 20:46 Sabina gost

      V mestni svet kandidirajo ljudje z nedokončano osnovno šolo, nerazgledani, primitivni. Petrijan jih riva naprej

      31 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      09.10.2018 ob 21:15 Lumpec gost

      Nika je nej Štihec nesposoben. Tau je dokazo Balažek gda ga je zaposlo na lendavskoj občini. Zaj Balažeki svetüvle, kak rišiti stolp.

      21 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      09.10.2018 ob 22:54 Janoš gost

      Sabina: te pa tij kandideraj, sigurno maš kakšen cenjeni naziv, pa mo videli ka so te v šolaj navčili.

      20 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      09.10.2018 ob 23:56 Karitas gost

      Siromak... Na mesto, da bi mu pomagali se naslajate nad njegovimi poslovnimi neuspehi. Dajmo organizirat dobrodelno akcijo: POMAGAJMO PLAVIM

      32 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      10.10.2018 ob 9:14 grobar gost

      Sabina,mijslen,ka so eni z oš bole pametni,pa več znajo,kak pa eni s papejrami.Ali zdrava kmečka pamet.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      10.10.2018 ob 9:36 Joužek gost

      Da san glejdo seje mestnoga svejta v prejšnjoj sestavi, so se večijnoma začali štükati lejvi (Miloševič, Slavinec, Perhavčka itd.) na sakši predlog, šteri je nej prišo od njij.. Včasi so meli prav, dostakrat pa nej. Zdaj, da majo svojoga župana pa je vse krasno. Pejnezi pa letijo z občinske blagajne v lejvi kraj.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      10.10.2018 ob 16:44 tu tu gost

      ka je to za človeka ka lasnega očeta tepe ?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      10.10.2018 ob 20:18 gost gost

      volitve kcuj idejo, pa trbej pa srati po Štihece. Že videno... Vedno en in isti scenarij. Što se ga li tak boji? Povezani direktorji javnih zavodov?

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      10.10.2018 ob 20:22 gost gost

      aja, pa še to. Kelko znan si je Štihec po volitvah zel čas za sebe in dokončal znanstveni magistrski študij, šteroga je opustil za čas županovanja. Predavanja in izpiti v LJ in posli pa nejdejo skuper. To zna tudi avtor članka, samo težko šimfaš, če dodaš elemente resnice.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      12.10.2018 ob 12:20 Gost gost

      Celec boš objavil koliko si nakazal ( 38.000,00 € )iz zavoda Gujtu? Pa to se vidi na Erarju? Rabiš kopijo?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      12.10.2018 ob 14:35 Gost gost

      RIS, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan ⇶ MINICOM d.o.o. 38.985,47 EUR Izbrano obdobje: Ni izbranega obdobja. Za izbiro obdobja označite obdobje na grafu. TRANSAKCIJE, kjer je plačnik RIS, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan in prejemnik MINICOM d.o.o.: 27. 7. 2018 SI56031251006679231 38.820,77 EUR

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      13.10.2018 ob 18:40 Misko gost

      Mah mafijo je strah, da bi jo kdo zacel preiskovati, ampak dokler bo bivsi sef na stolcki, lahko kradejo. Naslov pa se mi zdi cisto casopiski nateg. POD Krinko, a ni bil na konferenci, halo novinar, a ti je kdo reko kak moras napisat?! Korupcija na vrhuncu?!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      13.10.2018 ob 19:07 eden gost

      Ta članek je prispevek iz politične tribune? To je članek o Štihčevih gospodarskih uspehih in povezavah Štihec-Šoš-Petrijan.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      13.10.2018 ob 23:12 MOREY gost

      Novinarski DREAMTEAM www.pomurec.com sploh ni bil prisoten na JT Združene opozicije v MS MOMS, pa razpredajo na dolgo in široko, kaj je kdo povedal. Seveda pa je frontalni napad namenjen Štihcu. Očitno ga lastnik tega medija sanja po dnevi in po noči, je njegova nočna mora. Je pa res, da si je lastnik tega medija v zelo kratkem času občutno opomogel, če ocenjujemo njegov razkoš in njegovo primitivnost, še malo pa mu bo funkcija graščaka premalo in bo začel napad na prestolnico.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2018 ob 13:18 poznavalec gost

        Kak pa ti veš, da ni bil prisoten? Na murskon vali je bijla reklama ka so vabili ljudi in medije. In tau je sploj nej članek o politični tribune nego o nesposobnosti Štiheca.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      14.10.2018 ob 9:52 GOST gost

      http://vfokusu.com/post/430843/predvolilni-nahrbtnik-nezakonitosti-in-korupcije-soboskega-zupana-aleksandra-jevska-pri-kpk

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      15.10.2018 ob 0:16 MOREY gost

      Poznavalac: jaz sem bil tam pa vam, da jih ni bilo. Če si bil ti, si se lahko prepričal, da to drži. To kar je ŠTIHEC povedal o Jevšku in ostalih prisklednikov je 100% resnica. Jevšku tega ni potrebno, ker zato ima razna trobila, med katerimi je tudi sfurstrirani lastnik tega medija, ki to za njega naredijo za dobro plačilo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      16.10.2018 ob 12:31 Žurko gost

      SRAM GA JE LAHKO DA GA MORA ŽENA PREŽIVLJATI, DALEČ JE PRIŠEL....... FUUJJJJJ

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      16.10.2018 ob 21:05 ha ha gost

      https://www.youtube.com/watch?v=zw78tXkNTig&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0eM9Kmu9xhd4dYcofBmLGcvw8S3kUH7D4iWazOdYhiJZmSJ0D88OpW3xI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.