https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Že čez dva dni čezmejna dirka z električnimi vozili s štartom pred EXPANOJEM

10.10.2018 ob 11:00  

V petek, 12. oktobra, bo pred centrom EXPANO začetek dirke z električnimi vozili. Na dvodnevni dirki se bo pomerilo 37 ekip in bo potekala v sosednji Avstriji in Sloveniji.


Dirka e-via – RALLY Z ELEKTRIČNIMI VOZILI bo že četrtič zapored potekala med 11. in 13. oktobrom in bo na 600 km dolgi trasi skozi Vzhodno in Jugovzhodno Štajersko (Avstrija) ter po čudoviti pokrajini Pomurja in Spodnjega Podravja nudila popoln užitek na električni pogon.

Na tradicionalnem dvodnevnem rallyu e-via bo predstavljena še novost, t.i. “warm up day”, in sicer v četrtek, 11. oktobra. Start ogrevalnega dneva bo potekal v kraju St. Margarethen an der Raab (Avstrija), začel pa se bo z regionalnimi dobrotami na e-zajtrku, ki mu bo sledila skupna vožnja v Slovenijo. Na tridnevni poti pričakujejo 36 sodelujočih ekip, zanimive preizkušnje s kar 13 polnilnimi postanki, 7 posebnimi postanki z nalogami za ekipe ter 13 kontrolnimi točkami.

Uradni štart dirke bo 12. oktobra ob 8.30 uri v Murski Soboti pred regijskim promocijskim centrom EXPANO. Na dogodku si boste lahko ogledali preko 37 električnih vozil različnih proizvajalcev, prav tako pa boste lahko preskusili električna kolesa – Soboški biciklen.

Dirko so podprle številne občine ter vzorčne in energetske regije Vzhodne in Jugovzhodne Štajerske, da bi bilo obiskovalcem zagotovljeno ambiciozno ter enkratno doživetje.

Prejšnje izkušnje z e-via kažejo na to, da dirka s svojim športnim in dinamičnim videzom spodbuja visoko osveščenost in pozitivno vzdušje ter mrežno strukturo za električno mobilnost.

E-via 2018 se izvaja v sklopu projekta E-SME, ki ga Razvojni center Murska Sobota s projektnimi partnerji izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020 in je sofinancirana s strani Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij najdete TUKAJ.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2018 ob 9:37 ggwp gost

      Čestitke županu, da je pripeljal expano v M.Soboto in da se sedaj že odvija dogodek velike razsežnosti... odlična promocija za M.Soboto :)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2018 ob 10:54 Godžiro gost

      Kaj hibridne kočije lahko tudi sodelujejo , vprašam samo ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.