https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Občina Cankova z mednarodnim partnerstvom

14.10.2018 ob 6:05  

O Občini Cankova smo že pisali, tokrat pa vam predstavljamo projekte mednarodnega partnerstva in dolgoročno vizijo razvoja občine. Na dnu članka si lahko ogledate še predstavitveni video o občinskih projektih.


Mednarodno partnerstvo

“Najbolj želimo izpostaviti projekt EZTS-EMR (evropska mikro regija), v katerem je Občina Cankova pozicionirana kot vodilna in sedežna s sosednjima avstrijskima občinama Bad Radkersburg in Klöch,” nam je povedal župan Drago Vogrinčič. V večletnem prizadevanju je občina uspela doseči potrditev Konvencije in Statuta EZTS s strani Vlade Republike Slovenije in Deželne vlade Štajerske v Gradcu. Konvencija bo trem občinam v naslednjih letih omogočala, da bomo s skupnimi povezovalnimi projekti na vseh področjih od gospodarstva do turizma konkurirali za pridobitev nepovratnih sredstev iz razvojnih sredstev za regionalno sodelovanje. Občina Cankova je prva in edina v Sloveniji, ki je uspešno končala večletno prizadevanje za ustanovitev "mikro regije" z občinama iz Avstrije.

 

Foto: Označba na mostu v občini

Vodovod in Križev pot

Izgradnja javnega vodovoda v naselju Gerlinci, ki ga bomo začeli zgodaj spomladi 2019, je absolutno najbolj pomemben projekt, ki bo zaključen naslednje leto, pravi župan. V teku so projekti za ureditev občinskega središča na Cankovi z ulično razsvetljavo, prav tako c z izvirom potoka Dobel v naravnem ambientu med polji in gozdovi na Cankovi. Ta bo v svoji vsebini atraktivna romarsko-turistična točka, ker je projekt edinstven v Sloveniji in širšem območju. Občina ima pripravljene projekte za izgradnjo novega vrtca in telovadnice, zadnja leta pa s strani Ministrstva za izobraževanje država, za investicije, ne namenja finančne participacije. “To je absolutno neodgovorno,” je še dodal župan.

 

Foto: Začetna postaja križevega pota

Občine v zadnjih letih pripravljamo strokovno relevantne razvojne projekte iz vsebin Leader-Las in Inter-reg, ampak se vedno pogosteje soočamo z odporom s strani državnega proračuna. Funkcije občin bi morale biti urejene, biti na voljo občankam in občanom, potrebna bi bila ustanovitev pokrajin, ureditev realne odmere povprečnine in državno sofinanciranje stroškov vrtcev in šol.

Poudarek na naravi in turizmu

Občina Cankova je urejena in naravno raznoliko bogata občina, saj v vsakem naselju obiskovalcem in turistom ponuja naravno-zgodovinsko-turistične znamenitost. Te so podprte z odlično kulinarično ponudbo. V ponudbi je veliko možnosti sprehodov in uživanja v naravnem ambientu urejenih gozdnih in turističnih poti, kjer je v neokrnjeni naravi deležen obiskovalec vse prelesti bogatega živalskega sveta in dobrega zdravega počutja. Posebna atrakcija je Ledavsko jezero z raznovrstnimi pticami, ki jo bomo z uspešnim, že prijavljenim projektom “Life,” v naslednjih dveh letih očistili. Tako bo voda za turiste, ribiče in ostale uporabnike čista z urejeno okolico in obalo.

 

Foto: Ledavsko jezero v Kraščih

Kam naprej?

Vizija Občine Cankova je dolgoročno razvojna na vseh področjih, zato pripravljamo projekte za državne in evropske razpise in se povezujemo s sosednjimi občinami v Pomurju in Avstriji. Permanentno zahtevamo, da država, kot lastnica vse infrastrukture, obravnava naše zahteve na področju državnih regionalnih cest. Podpiramo razvoj gospodarstva, kmetijstva, turizma in s spodbudami in subvencijami podpiramo vse, ki se angažirajo za razvoj in nova delovna mesta. “Podpiramo poslovno okolje, da izkoristimo vse resurse razvoja in da bodo v naši občini ljudje prepoznali možnosti za zdravo in bogato življenje,” je zaključil župan.

Foto: Fontana z občinsko stavbo v ozadju

Video

 

    Fotogalerija