https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nogometno igrišče v Dokležovju z novo razsvetljavo

Dokležovje, 17.10.2018 ob 16:00  

Minuli konec tedna je v Dokležovju potekala slavnostna otvoritev nove razsvetljave na igrišču NK Dokležovje.  

Nogometni klub Dokležovje letos praznuje 55 let delovanja, zato so v otvoritvenem govoru obiskovalci lahko prisluhnili, kam sega zgodovina kluba. Sam začetek ustanovitve nogometnega kluba v Dokležovju sega v leto 1962-63, ko se je okrog domačina, zidarskega mojstra Štefana Klemenčiča zbrala skupina nogometnih zanesenjakov, mladincev in njegovih delavcev. Takratni iniciativni odbor in novoustanovljeni aktiv so poimenovali kar Zidar.

Moštvo kluba je 15. septembra 1963 prvič zaigralo uradno tekmo v občinski nogometni ligi Murska Sobota in to na domačem igrišču proti ekipi Bogojine. Na začetku sedemdesetih let se je igrišče preselilo na lokacijo, kjer je še danes. Izpostavili so, da je igrišče tudi velikokrat poplavljeno, kar je oviralo ljubitelje nogometa pri treningih in nogometnih tekmah. Slačilnice so slavnostno odprli leta 1988.

Domača ekipa trenutno igra v 2. MNL MS in je ena izmed redkih ekip, ki ima v svojih vrstah večino domačih igralcev. Klub pa je s tem letom tako bogatejši za reflektorje, ki bodo omogočili, da bodo lahko igralci trenirali tudi v večernih urah. Investicija je znašala 10.890 eur.

Zbrane je nagovoril tudi beltinski župan Milan Kerman, ki je poudaril, da je to pridobitev zelo pomembna za NK Dokležovje, kajti igralci, ki ne morejo trenirati čez dan, bodo lahko trenirali zvečer.

Pred samo otvoritvijo je bila odigrana nogometna tekma mlajših selekcij NK Dokležovje U9 in Vipolla iz Veržeja. Po slavnostni otvoritvi pa je sledila tekma med veterani Dokležovja in Melinecev. Tekma med NK Dokležovje in ŠNK Melinci se je končala s 7:3.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2018 ob 18:24 DEBELI FUKJENEC gost

      Ti reflektorji bi v Soboti stali verjetno 80.000 evrov ali več. Predvidevam.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2018 ob 20:24 A79 gost

        Ali se delaš ali pa si butec, ker teh reflektorjev z onimi, ki bodo v Fazaneriji ne moreš primerjati.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.10.2018 ob 18:26 Naci gost

      Vijdite kak veliko zanimanje za to! Par ljudi in nekaj samovšečnežev pred volitvami! Ta denar bi raje namenili romom v vašem zaselku ! Dokležovje obup !

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.10.2018 ob 21:11 DEBELI FUKJENEC gost

      A79, kje si ti prebral, da sem jaz te reflektorje primerjal z onimi na Fazaneriji? Jaz tega nisem zapisal. Beri tako kot je zapisano!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2021 ob 19:22 bmw gost

      To nasi nogometasi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.