https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Pomurski derbi so dobile odbojkarice iz Puconcev

Ljutomer, 16.10.2018  

V petek, 12. oktobra, sta se v 1. krogu 1. A DOL srečali ekipi ŽOK Ljutomer in ŽOK Roto Kema Puconci. 400 gledalcev si je v dvorani ŠIC Ljutomer ogledalo tekmo, na kateri so bile z rezultatom 2 : 3 (19:25, 25:22, 25:19, 21:25, 13:15) uspešnejše gostje.

Tekma je bila zelo pomembna za obe ekipi. Domačinke so po več letih spet zaigrale v prvi ligi, gostujoča ekipa pa je želela pokazati, da so najboljša ekipa v Pomurju ter da izkušnje zadnjih let igranja na najvišjem nivoju nekaj veljajo.

Točke za ŽOK Ljutomer so dosegle: Makoter 18, Anželj 15, Kosi 10, Petek 9, Kutnjak 5, Hochstatter 2.

Točke za Roto Kema Puconci so dosegle: Škraban 18, Kovač 11, Pintarič 5, Vilfan 5, Oletič 2, Vinkovič 1.

Takoj na začetku tekme se je poškodovala kapetanka domače ekipe Lea Belec zaradi česar so domačinke vstopile v igro oslabljene. V prvem setu jim je do rezultata 7:7 uspevalo držati ritem gostujoče ekipe, potem pa si je ekipa iz Puconcev točko za točko priigrala 3 do 4 točke naskoka in na koncu set dobila z 19:25.

V drugem setu so Ljutomerčanke na začetku zaigrale odlično ter set povedle z nekaj točkami naskoka. Obe ekipi sta izmenično dosegali točko za točko ter bili pri rezultatu 14:14 izenačeni. Na koncu pa so set z rezultatom 25:22 dobile Ljutomerčanke ter se skupaj z navijači veselile prvega dobljenega seta v prvi ligi.

Enakovredna igra je bila tudi na začetku tretjega seta. Domačinke so še naprej igrale odlično, dosegale točko za točko in set na koncu zmagale s 25:19.

Na začetku četrtega seta so povedle Prekmurke. Igra domačink več ni bila na nivoju drugega in tretjega seta. Po tehničnem odmoru domačega trenerja ob rezultatu 8:13 so domačinke spet zaigrale bolje ter se približale gostujoči ekipi na 2 točki razlike (12:14). Na koncu seta pa so Ljutomerčanke popustile, kar so Prekmurke izkoristile ter set dobile z rezultatom 25:21.

V odločilnem petem setu je zopet povedla ekipa iz Puconcev. Razlika dveh do treh točk v korist gostujoče ekipe je bila vse do zamenjave igralnega polja. Potem, ko so Ljutomerčanke uspele rezultat pri 13:13 izenačiti, so na koncu seta naredile dve zaporedni napaki na servisu, kar je gostujoča ekipa izkoristila ter zadnji set dobila z rezultatom 15:13.

Poročilo in fotografije: ŽOK Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2018 ob 20:48 lotmeržanar gost

      ČESTITKE ekipi ŽOK Ljutomer, ker se je, kot novinka v 1. A ligi enakovredno kosala z ekipo iz Puconec. Po prvem krogu so na sredini lestvice. Čestitke tudi trenerju, vodstvu in sponzorjem. Držimo pesti in bomo vsako tekmo doma napolnili ŠIC in spodbujali naše prleške dikline.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.