https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

VIDEO: Prekmurka, ki uspešno tekmuje v različnih western disciplinah

19.10.2018  

Na tekmah za državno prvenstvo SIQHA (Slovensko združenje quarter konja), Rakičanka Ines Fartelj uspešno zastopana barve Prekmurja.


S konjem RB Dream As Seco je na tekmi za državno prvenstvo SIQHA, na ranču Bloke naše kraje predstavljala Rakičanka Ines Fartelj, ki se z western jahanjem aktivno ukvarja zadnje leto, delo s konji pa jo spremlja že celo življenje. Ines in Dream sta nastopila v disciplinah horsemanship rookie, kjer sta osvojila 4. mesto ter v disciplini horsemanship amateur, kjer sta osvojila 2. mestu.

Na ranču Prebil v Temenici pa sta Ines in Dream nastopila v disciplinah horsemanship rookie, kjer sta osvojila 5. mesto ter v disciplini horsemanship amateur, kjer sta osvojila 2. mesto.

Foto: JuvaNet

Western jahanje je eno izmed najstarejših oblik konjeništva. Reining pa je najbolj atraktivna disciplina western jahanja. Pri tej disciplini jahač vodi konja skozi natančno določen vzorec, ki je sestavljen iz krogov, spinov (obrat za 360 stopinj) in stopov.

 Razstava ta vikend

V soboto in nedeljo, 20. in 21. 10. 2018, Slovensko združenje quarter konja organizira Dan ameriškega quarter konja z rejsko razstavo pasem ameriški quarter konj, ameriški paint konj in appaloosa. Pričetek dogodka bo v soboto, 20. oktobra 2018, ob 9. uri na Gradu Prestranek.

Poleg ocenjevanja konj pripravljajo več predavanj. Konje bosta ocenjevala po linearnem sistemu ocenjevanja v sodelovanju z Inštitutom za rejo in zdravstveno varstvo kopitarjev. Potekalo bo tudi čipiranje konj in licenciranje žrebcev.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.