https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Dialekta opozorila: Konoplja je edina kultura, ki jo policija preganja

27.05.2011 ob 1:42  

Med 26. in 28. majem v Pomurju poteka tridnevni festival narečne književnosti Dialekta, ki ga založba Franc – Franc iz Murske Sobote organizira že drugo leto zapored. Dan je začel programski vodja Dialekte 2011, Franci Just, končal pa ga je Dejan Rengeo z ekološko delavnico Demistifikacija konoplje.

----------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Popoldne so se udeleženci festivala predstavili pomurski kulturni javnosti z nastopi na osnovnih šolah v Gornji Radgoni, Beltincih, Puconcih, Križevcih pri Ljutomeru in na Gimnaziji Ljutomer. Popoldne so v hotelu Diana v Murski Soboti pripravili še strokovni posvet z naslovom Ljudsko leposlovno izročilo za današnjo rabo, na katerem so sodelovale Anja Štefan, Alenka Balažic, Jelka Pšajd in Lidija Ličen, sledila je predstavitev razstave Slovenske ljudske pravljice in ekološka delavnica Demistifikacija konoplje, ki jo je vodil Dejan Rengeo.

Dejan Rengeo je gostom nazorno predstavil konopljo in predstavil nekatere pozitivne lastnosti le-te ter z začudenjem podal mnenje: "Konoplja je edina kultura, ki jo policija preganja. Celo največ ljudi v zaporih je zaprtih ravno zaradi konoplje." Izpostavil pa je še konopljino olje, "ki samo sebi dela dobro ime in ne rabi reklam," kot pravi Rengeo, "saj mnogi ljudje z zdravstvenimi težavami po zaužitju občutijo izboljšanje, to so diabetiki, živčni in srčni bolniki, ljudje, ki imajo probleme s kožo, luskavico in multiplo sklerozo."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. secufin
      27.05.2011 ob 12:12 secufin

      Poleg vseh informacij, kere so gnesden dosegljive je itak bedarija, ka se konolja, marihuana (kak že ščete) kriminalizejrana. O njenoj "nevarnosti" gučijo še samo tisti, ka so nej sposobni malo pogooglati ali pa poglednosti raziskave iz Harvarda, Oxforda.... Se pravi nepismeni! Ali? Policajon, tožilcon, sodnikon, .... je pa kazenski pregon uporabnikov trave dodatno delo, keroga nebi trbelo! Samo te nebi trbelo telko policajof,.....! V glavnon trgajo se za "K...... vodico", pa sami gibijo kredibilnost! Tiso, ka bi pa policaji, sodniki pa tožilci mo glidelati, pa ne delajo!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2013 ob 22:39 Ne-politik gost

      Se pravi da bi potem tudi grozdje mogli prepovedat saj z nje nastane vino? haha čudaki politiki vsi po vrsti.. money money money :))))))

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.