https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Pomurke visoko premagale Ajdovščino

22.10.2018  
Pomurke nadaljujejo uspešen niz, saj so slavile tudi v 7.krogu državnega prvenstva. Članska ekipa ŽNK TELEMACH GMT Beltincev je v obračunu z Ajdovščino vknjižila najvišjo zmago sezone in poskrbela za dobro popotnico pred nedeljskim derbijem v Ljubljani.

ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - AJDOVŠČINA 15:1 (5:1)

Strelke: Prša (5), Makovec (9, 40, 74), Zajmi (36), Tibaut (43, 50, 72, 83, 87), Kolbl (49, 75), Sok (80) Korošec (86); Čibukčić (12)


TELEMACH GMT Beltinci: Meršnik (68 Nemet), T. Nemec (46 Šiftar), Agrež, Rozmarič (70 Pernek), Prša, Makovec, Korošec, Zajmi (59 Sok), Kolbl, Tibaut, Potočnik (52 Hofman). Trenerka: Nuša Ladinek

Varovanke Nuše Ladinek so hitro zagospodarile na domači zelenici, že v uvodni minuti je zapretila Luana Zajmi, po njeni podaji pa je poskušala tudi Eva Potočnik. V 5. minuti je bila uspešnejša Anja Prša, ki je kronala lepo akcijo in z vrha kazenskega prostora zadela v spodnji levi kot. Kapetanka Pomurja se je v 9. minuti znašla v vlogi asistentke, po njenem predložku pa je z bližine zadela Sara Makovec. Že v naslednji minuti je Špela Kolbl stresla okvir gola, nato pa so udarile tudi Ajdovke. Primorke so po kotu domačink krenile v hiter protinapad, Šejla Čibukčić je po dolgi podaji neovirana krenila proti Zali Meršnik, ki je bila po strelu mlade Ajdovke brez moči. To je bila tudi edina omembe vredna priložnost hčera burje, po golu pa so nadzor znova prevzele Pomurke. Gostujoča obramba je v 19. minuti preprečila veselje Špeli Kolbl, ki je po dolgi podaji Sare Agrež z lob udarcem že premagala Taro Komatar. Vratarka Ajdovščine je z nekaj težavami zaustavila tudi močan udarec Kaje Korošec, dobro pa je posredovala tudi ob poskusu Eve Potočnik in Špele Kolbl.

Igro je sicer oviral tudi močan veter, premalo natančne so bile Anja Prša, Sara Makovec, Luana Zajmi, Sara Agrež in Špela Rozmarič. Komatarjeva je nov zadetek preprečila v 36. minuti, ko je strel Luana Zajmi s konicami prstov preusmerila v prečnik, zgolj nekaj sekund kasneje pa je Zajmijeva po podaji Špele Kolbl zadela za vodstvo s 3:1. Primorska mreža se je pred odmorom zatresla še dvakrat, najprej je po kotu Tjaše Tibaut zadela Sara Makovec, izid polčasa pa je po predložku Anje Prša in napačni oceni Tare Komatar postavila Tibautova.

V drugem polčasu je lepo število gledalcev videlo kar deset zadetkov, prvega v četrti minuti, ko je po dolgi podaji Sare Makovec zadela Špela Kolbl. Ista igralka se je minuto kasneje znašla v vlogi asistentke, žogo pa je v mrežo potisnila Tjaša Tibaut. Po krajšem premoru sta z udarcem iz razdalje zapretili Sara Makovec in Špela Rozmarič, v 72. minuti pa je po prostem strelu Anje Prša z glavo zadela Tjaša Tibaut. Po osmem golu se je Pomurkam povsem odprlo, po strelu z bližine se je »hat-tricka« veselila Sara Makovec, v naslednjem napadu pa je bila po podaji Kaje Korošec uspešna tudi Špela Kolbl. V 77. minuti velja omeniti poskus Ines Sok, a ji je veselje preprečila Komatarjeva, ki se je izkazala tudi ob strelu Anje Prša, v 80. minuti pa je bila nemočna. Žoga je na levi strani kazenskega prostora končala pri Sokovi, ki jo je tudi z nekaj sreče pospravila v primorsko mrežo. V 83. minuti je vnovič zabila Tibautova, minuto kasneje pa je bila po udarcu z 20 metrov natančna tudi Sara Agrež. Špela Kolbl je v 86. minuti podala še za tretji zaporedni zadetek, žogo je v mrežo preusmerila Kaja Korošec, končni izid tekme pa je z najlepšim golom na tekmi postavila Tjaša Tibaut. Petkratna strelka je z desne strani kazenskega prostora zadela pod prečnik.

˝V prvem polčasu nam igra ni stekla, nismo bile z glavo povsem v tekmi in zato smo se iskale skozi celoten polčas. Res je, da smo zabile pet zadetkov, vendar bi jih lahko še več. Pripravile smo si veliko priložnosti, ki jih, žal, nismo izkoristile. Prejele smo poceni zadetek, ker na takšnih tekmah velikokrat pozabimo na obrambne naloge. Po zadetku nekaj časa nismo zadele, vendar mislim, da razlog za to ni bil gol, ampak to, da nismo bile dovolj zbrane v zaključku akcij.˝ Serija se nadaljuje, sedma zmaga je vknjižena, misli pa se zdaj že usmerjajo proti naslednji preizkušnji. Derbi v Ljubljani bo izredno pomemben za obe ekipi, saj lahko pomembno vpliva na nadaljnji potek sezone, česar se zaveda tudi Ljutomerčanka: ˝Vemo, kakšna tekma nas čaka v nedeljo. Popraviti moramo igro v obrambi, zbrane bomo morale biti tudi v napadu, saj si ne bomo smele privoščiti, da ne izkoristimo zicerjev. Smo pa lahko zadovoljne z učinkovitostjo v drugem polčasu, ko smo zadele desetkrat, kar je zagotovo dobra popotnica za nedeljski derbi,˝  je po visoki zmagi dejala Sara Makovec.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2018 ob 16:30 DEBELI FUKJENEC gost

      Bravo, Pomurec. Moram vas pohvaliti, ker se pozitivno spremenili poročanje o športnih dogodkih v Pomurju. Samo tako naprej. V Pomurju je še veliko dobrih klubov razen " velike Mure ". Še kakšen članek o pomurskih šahistkah in šahistih ( so precej dobre in dobri v državnem merilu ) - sploh zdaj, ko potekajo razni turnirji v zimskem času - in zelo boste pozitivni. Imamo še kaj drugega v Pomurju od " velike " Mure.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2018 ob 9:31 altaroboo gost

        Mislen ka sobotainfo krepko premaga pomurca s število člankov in zvrsti športov ka jih pokrivlejo. Ka o sami kvaliteti besedila in slik ne gučimo

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2018 ob 20:45 DEBELI FUKJENEC gost

      Muraši in ostali, pridite na tekmo teh deklet, da boste videli borbenost, lepe podaje in gole, driblinge. Tu ni valjanja po tleh, če ti veter v lase pihne. Bravo, dekline!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.