https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad morala priznati premoč ekipi Šoštanja

Murska Sobota, 25.10.2018  

Odbojkarji Panvite Pomgrada in Šoštanj Topolšice so se v petih dneh že drugič pomerili v Murski Soboti. V drugem krogu 1.DOL je v soboto s 3:1 slavila Panvita Pomgrad, v osmini Pokala Slovenije pa so s 3:2 bili uspešni odbojkarji Šoštanj Topolšice.


Panvita Pomgrad : Šoštanj Topolšica 2 : 3
 
Set 1 - 24:26
Set 2 - 25:23
Set 3 - 26:28
Set 4 - 25:20
Set 5 - 12:15

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Pulko 21, Rojnik 21, Bogožalec 15, Flisar 12, Bedrač 7, Beravs 5 in Marovt 1.

Točke za Šoštanj Topolšica so dosegli: Robida 25, Planinc 15, Javornik 11, Boženk 10, Mejal 6, Pavič 4 in Uršič 3.

 

Na servisu so tekmo odprli domači odbojkarji Panvite Pomgrada. Do 5 točke sta ekipi igrale izenačeno, nato je na servis Pulkota Panvita Pomgrad povedla za tri točke (9:6). Po vodstvu Panvite Pomgrad 11:07 je gostujoči trener posegel po odmoru. Domači odbojkarji so nasprotnika držali na razliki treh-štirih točk. Gostje so se približali vsega na dve točki (19:17) na kar je po odmoru posegel domači trener Dejan Fujs. Gostje so uspešneje zaigrali v napadu, tudi domači so prek Rojnika bil kar dvakrat uspešni v napadu. Gledali smo izenačeno končnico in gostje so se po domači napaki v napadu približali na vsega eno točko (22:21) na kar je po odmoru posegel Dejan Fujs. Izenačenje gostov je sledilo na 22. točki in po uspešnem bloku Robide so gostje prešli v vodstvo.  Po servisu Flisarja in uspešnem napadu Pulkota je Panvita Pomgrad ponovno povedla, vendar so gosteje izenačili in po domačih napakah povedli z 0:1 v setih (24:26).
 

Panvita Pomgrad je v drugi set stopila odločneje in povedla s 3:1. Gostje so kar hitro preko Mejala izenačili na 5. točki.  Po trojnem bloku Panvite Pomgrada so domači povedli in nadaljevali z močnimi napadi prek Rojnika in Pulkota. Gostje so grešili na servisu. Bogožalec je bil uspešen na servisu in dosegel as  za rezultat (14:10). Po napakah v domači vrsti so se gostje približali na vsega dve točki (15:13) na kar je Pulko ponovno bil uspešen in Panvito Pomgrad popeljal v vodstvo štirih točk (17:13). Gostujoči strateg je takoj posegel po odmoru, kar pa domače ni zmedlo in so prek Rojnika še naprej bili uspešni v napadu in pridno nabirali točke. Vodstvo je domače uspavalo in so gostom dovolili, da so se hitro približali in rezultat zmanjšali na 18:17. Domači kapetan Gorazd Flisar je kar dvakrat nadigral nasprotnika in gostujoči trener je posegel po drugem odmoru. Obe ekipi sta se borile za vsako točko, uspešnejši so bili gostujoči igralci in izenačili na 22. točki. Na servis Žana Bedrača je Panvita Pomgrad izkoristila prvo zaključno žogo in rezultat izenačila 1:1 v setih.
 

Tretji niz so odločneje začeli gostje in povedli 0:4, Fujs je takoj odreagiral in vzel odmor. Gostje so bili  uspešni v blokih, sledilo je nekaj napak v domačih vrstah in rezultat je kar hitro bil 3:8. Odbojkarji Panvite Pomgrada so strnili svoje vrste in se približali na 6:9, vendar so gostje bili še naprej odlični v obrambi in napadu, na kar je Dejan Fujs ponovno posegel po odmoru (6:11). Panvita Pomgrad je na servis Bedrača počasi zmanjševala razliko in po uspešnem bloku Flisarja in napadu Pulkota se je približala na vsega točko razlike (10:11). Po odličnem servisu Beravsa in angažirani igri Panvite Pomgrad v obrambi je ta prvič v tem setu prešla v vodstvo pri rezultatu 13:12. Panvita Pomgrad je svojo prednost povečala na dve točki. Na servis Pulkota je prednost narasla za tri točke in gostujoči trener je vzel odmor, kar je botrovalo k izenačenju na 19. točki. Pulko in Rojnik sta ponovno razbijala v napadu. Po napaki domačih odbojkarjev so gostje povedli in sledila je menjava Marovt za Flisarja in izenačenje na 23. točki. Gostje so imeli že prvo zaključno žogo a se domači niso predali in Bogožalec je bil uspešen v napadu in sledilo je izenačenje na 24. točki. Tudi Panvita Pomgrad ni izkoristila prve zaključne žoge. Gostje so nadaljevali z dobro igro v bloku in gledali smo razburljivo končnico, v kateri so bili bolj zbrani odbojkarji Šoštanj Topolšice. Mož odločitve v končnici je bil Jan Planinc, kateri je izstrelil pravi torpedo in goste so povedli 2:1 v setih.

V četrtem setu so odbojkarji Panvite Pomgrad z borbeno igro prišli do vodstva 6:2. Sledilo je vodstvo 8:4. Napake na servisu so se vrstile na obeh straneh. Odbojkarji Šoštanj Topolšice so z asom Robide izenačili na 12 točki, na kar so domači odgovorili prek Bogožalca in povedli za dve točki. Ponovno je sledilo izenačenje gostov na 14. točki z asom Planinca. Gostje so prvič prešli v vodstvo pri 15:16, na kar je Rojnik izenačil. Sledila je izenačena igra, ekipi sta se izmenjevale v vodstvu vse do asa Žana Beravsa. Panvita Pomgrad je počasi večala prednost (21:18), na kar je odreagiral gostujoči trener in vzel odmor. Panvita Pomgrad je vodstvo samo še povečevala (24:20), na kar je namesto Bogožalca na servis prišel Žan Vori in Panvita Pomgrad je izenačila na 2:2 v setih.


Napredovanje v naslednji krog je odločal zadnji peti niz katerega so bolje odprli odbojkarji Panvite Pomgrada in prešli v vodstvo 2:0. Jakob Rojnik in Zlatko Pulko sta domače držala v igri in goste na dveh točkah razlike vse do izenačenja gostov na 6. točki. Soštanj Topolšica je povedla in domači trener Dejan Fujs je posegel po odmoru. Panvita Pomgrad je izenačila na 8 točki. Gostje so ponovno povedli za dve točki in v slabi minuti je Dejan Fujs posegel po drugem odmoru, kar se je obrestovalo in sledilo je izenačenje na 10. točki. Gostujoči trener Rade Dačevič je pri rezultatu 12:13  vzel odmor kar je obrestovalo sadove in gostje so tekmo dobili 12:15 in se uvrstili v nadaljni krog Pokala Slovenije.   

Izjava po tekmi:

Rade Dačevič, trener Šoštanj Topolšice: »Druga tekma v petih dnevih, današnja tekma ni bila na nivoju kot prejšnja, vesel sem zaradi zmage, napredovali smo v pokalu, vendar smo tukaj pustili tri točke v prvenstvu za katere mi je žal, nič lahko samo povem, da jih pričakujemo doma, da vrnemo točke katere smo tukaj pustili. Čestitam svoji ekipi, predvsem na zmagi.«

Dejan Fujs,  trener Panvite Pomgrada: »Ekipe Šoštanj Topolšice si je z borbeno in disciplinirano igro priborila zmago in napredovanje v naslednji krog Pokala Slovenije. Mi smo naredili preveč neumnosti v vseh končnicah setav, tako, da se nam je to obrestovalo in na koncu se je sreča obrnila v njihovo strani in so zmagali 3:2.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2018 ob 16:08 pp gost

      Groza!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2018 ob 20:42 levjesrčni gost

      neman rejči za tou!!! katastrofa!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2018 ob 12:02 DUŠKO gost

      MANAGER JE POZABO "NAJOCITE" POHANE SENDVIČE, PA SO IGRALCI BILI LAČNI.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.