https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi ob 22. prazniku občine podelili občinska priznanja

Lendava, 27.10.2018 ob 6:00  

V četrtek, 25. oktobra, so v Gledališki in koncertni dvorani obeležili 22. praznik Občine Lendava in podelili občinska priznanja.

V kulturnem programu, poimenovanem »Zgodbe vekov« so nastopajoči obujali spomine na mejnike lokalne skupnosti. Nastopili so Piroska Vörös v vlogi babice, Jan Horvat v vlogi vnuka, lendavski osnovnošolci in dijaki, Ladislav Kopinja, violinist Peter Koša ter otroci iz vrtca.

Navzoče je nagovoril župan Občine Lendava mag. Anton Balažek. Tudi ta se je v svojem govoru ozrl v preteklost, predvsem zadnjih 16 let svojega županovanja, govoril pa je tudi o prihodnosti občine Lendava.

V zadnjem delu slovesnosti so podelili tri občinska priznanja, dve plaketi in tri spominske listine.

Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini Lendava je prejelo naselje Radmožanci za viden napredek na področju urejenosti in prepoznavnosti naselja.

Priznanje Občine Lendava sta prejela To ni gibanica, podjetje za gostinstvo d.o.o.,Gostilna Lovski dom za dolgoletno družinsko tradicijo na področju gostinstva ter Hrvaško kulturno društvo Pomurje za večletno delovanje na kulturno-turističnem področju.

Plaketo občine Lendava sta prejela Območna obrtniško-podjetniška zbornica Lendava za 40-letno delovanje in prizadevanje za obstoj obrtništva ter uspehe pri razvoju obrtništva ter Vrtec Lendava, za praznovanje 70. obletnice delovanja in aktivno vpetost v okolje.

Spominske listine Občine Lendava pa so prejeli Dvojezična srednja šola Lendava, ki je trdno vpeta v prostor in njegovo multikulturno tradicijo, Martmetal d.o.o. za širitev proizvodne dejavnosti in razvoj poslovno-industrijske cone ter Marija Unger za prispevek k ohranjanju ljubiteljske kulture in aktivno vpetost v družbeno-politično dogajanje kraja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.10.2018 ob 8:31 Kriplin gost

      Še zadnja Balažekova slika. Hvala vsemogočnemu.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2018 ob 12:06 upokojenka iz L gost

        Če je res, kar govorijo o Süču, Lobnikarju in Balažekovih lovkah, potem na žalost to ni zadnja Balažekova slika. Povrhu Balažek kandidira na upokojenski Desusovi listi kot prvi, torej vsekakor hoče še naprej vladati, samo sedaj še bolj zahrbtno kot doslej. Razen če trezni upokojenci ne bomo na Desusovi listi s preferenčnimi glasovi poslali v svet koga drugega, ki manj razdvaja Lendavo, ki ima manj sodiških in civilnih afer.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.10.2018 ob 10:19 Balažekovina gost

      Balažek je spet svojo hčerko, ravnateljico vrtca nagradil? Čemu služi to javno razkazovanje nepotizma? Potem pa se čudi, da je dvorana na pol prazna in da se je moral umakniti od ponovne kandidature! V Lendavi kroži zgodba nekega Lobnikarja, da je ta kot mož Balažekove nečakinje bil nastavjen za predsednika sveta vrtca, da bi Balažekovo hčerko lahko letos imenovali za ravnateljico lendavskih vrtcev. A to še ni vse: baje naj bi Lobnikar bil svoji ženi (ki je Balažekova nečankinja zaposlena na lendavski občini) celo mentor magistrske naloge na Fakulteti za varnostne vede. Ali so resnične ta čudne zgodbe nekdanjega policaja, ki je - kakšno naključje - na listi 28-letnega županskega kandidata Suča, ki ga je Balažek nedavno zaposlil na občini? A so potemtakem resnične govorice, da je neizkušenega Suča za kandidaturo nagovoril Balažek, da bi lahko marionetno vladal še naprej? Občani Lendave upravičeno pričakujejo odgovore zapletenih.

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2018 ob 12:16 Lendava gost

        Tisti, ki glasujete negativno, prosim da razložite svoj glas, zakaj ne želite, da se razjasni nepotistična relacija med Balažekovo rodbino in Lobnikarjem? V čem podpirate Balažeka? Očitno se je tudi Lobnikar hudo zapletel v Balažekove lovke...

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.