https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Pucončarke morale priznati premoč Mariborčankam

Puconci, 28.10.2018  

V soboto, 27. oktobra, ob 18. uri je v športni dvorani OŠ Puconci bilo odigrano srečanje 3. kroga 1A. Državne odbojkarske lige, v katerem sta se pred okrog 120 gledalci, pomerili domača ekipa ŽOK Roto Kema Puconci in Nova KBM Branik Maribor. Slednje so opravičile naziv favoritinj in srečanje končale z vsemi dobljenimi nizi.


Roto-Kema Puconci : Nova KBM Branik 0:3
(18:25, 21:25, 8:25)

Točke so dosegle:

Roto-Kema Puconci: Nuša Svetanič, Dona Vinkovič 3, Iva Škraban 7, Kristina Kerbler 2, Diana Oletič 3, Ana Vilfan 1, Adela Pintarič 4, Tasia Šadl, Nina Kovač 7, Michelle Oletič, L Veronika Mikl

Nova KBM Branik: Marina Kaučič 12, L Karmina Sužnik, L Nika Dobaj, Brina Bračko 2, Sara Najdič, Karmen Kočar 5, Anita Sobočan 5, Ela Pintar 6, Nika Blagne 8, Lorena Fijok Lorber 11

Prvi niz so na servisu odprle gostje iz ekipe Nova KBM Branik, prva točka na tekmi pa je pripadla domačim igralkam iz ekipe Roto-Kema Puconci. Gostje iz Maribora so rezultat na 1:1 takoj izenačile in prišle do vodstva pri rezultatu 1:2. Igralke iz gostujoče ekipe so dobile še naslednji dve zaporedni točki, ko so se na minimalen zaostanek pri rezultatu 3:4 približale domače igralke. Pri rezultatu 3:7 je trener domače ekipe zahteval svoj prvi odmor v prvem nizu. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla gostjam iz ekipe Nova KBM Branik, ki so s tem prednost povečale na pet točk pri rezultatu 3:8. Domačinke iz ekipe Roto-Kema Puconci so se pri rezultatu 5:8 približale na tri točke zaostanka. Sledila je kratka izmenjava točk in prednost petih točk gostij pri rezultatu 8:13.

Pri rezultatu 8:14 je trener domače ekipe zahteval svoj drugi odmor v prvem nizu. Po odmoru sta naslednji dve točki pripadli gostjam, ki so s tem bile v prednosti osmih točk pri rezultatu 8:16. Domačinke so niz prekinile pri rezultatu 9:16. Pri rezultatu 13:18 so se domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci približale na pet točk zaostanka. Pri rezultatu 15:19 je trener gostujoče ekipe zahteval svoj prvi odmor v prvem nizu. Po zahtevanem odmoru je točka pripadla gostjam. Gostje so pri rezultatu 17:23 znova bile v prednosti šestih točk. Prva zaključna žoga v prvem nizu je pripadla gostjam iz ekipe Nova KBM Branik pri rezultatu 17:24. Prvi niz se je zaključil z rezultatom 18:25 v korist gostujoče ekipe iz Maribora.

Drugi niz so na servisu začele domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci, prva točka pa je pripadla gostjam. Domačinke so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Sledila je kratka izmenjava in novo izenačenje na 3:3. Gostje so si nabrale novo prednost treh točk pri rezultatu 3:6, Pucončanke pa so se znova približale na točko zaostanka pri rezultatu 6:7. Rezultat so na 8:8 izenačile. Domače igralke iz Puconcev so prišle do vodstva pri rezultatu 10:9, nato pa pri rezultatu 12:10 pripravile trenerja gostij, da je zahteval svoj prvi odmor v drugem nizu. Po zahtevanem odmoru zbranost domačih igralk ni padla, saj so prednost še povišale na tri točke pri rezultatu 13:10. Mariborčanke so se pri rezultatu 13:12 približale na točko zaostanka, domačinke pa so prednost pri rezultatu 14:12 povišale na dve točki. Sledila je napeta izmenjava točk in prednost dveh točk domačink pri rezultatu 17:15. Prednost so pri rezultatu 18:15 povišale na tri točke, gostje pa so zaostanek pri rezultatu 18:17 znižale na točko zaostanka. Sledila je nova izmenjava in izenačenje Mariborčank na 19:19. Pri rezultatu 19:20 v korist igralk Nova KBM Branik je trener domače ekipe zahteval odmor. Odmor se mu je obrestoval, saj so domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci rezultat na 20:20 izenačile. Sledila je izmenjava točk in prednost dveh točk gostujočih igralk iz Maribora pri rezultatu 21:23. Pri rezultatu 21:23 je trener domačih igralk zahteval nov odmor.  Po zahtevanem odmoru so točko dobile gostje in s tem tudi prvo zaključno žogo v drugem nizu pri rezultatu 21:24. Drugi niz se je končal z rezultatom 21:25 v korist igralk iz ekipe Nova KBM Branik.

Tretji niz se je začel s servisom deklet iz gostujoče ekipe Nova KBM Branik, ki so dobile tudi prvo točko v tretjem nizu. Domače igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci so rezultat na 1:1 takoj izenačile. Gostje so z zaporedjem treh točk prišle do vodstva za tri točke pri rezultatu 1:4. Pri rezultatu 1:5 je trener domače ekipe zahteval odmor. Po zahtevanem odmoru so točko dobile gostje in prednost povišale na pet točk. Sledila je izmenjava točk in zaostanek šestih točk Pucončank pri rezultatu 4:10. Pri rezultatu 4:11 je trener domače ekipe zahteval svoj drugi odmor v tretjem nizu. Po odmoru so točko dobile gostje iz Maribora. Prednost so igralke iz gostujoče ekipe pri rezultatu 4:14 povišale na deset točk.  Sledila je izmenjava in novo zaporedje Mariborčank ter s tem tudi prednost dvanajstih točk pri rezultatu 7:19. Prva zaključna žoga v tretjem nizu je pripadla gostjam iz ekipe Nova KBM Branik pri rezultatu 8:24. Izkoristile so jo in s tem dobile tretji niz (8:25) ter s tem tudi tekmo, ki se je končala z rezultatom 0:3 v korist igralk iz Maribora.

Tin Vrabl, trener Roto-Kema Puconci: »Današnja tekma je pokazala, da lahko v bistvu igramo s komer koli v tej ligi, če se postavimo na igrišče z glavo in s pristopom, ki je bil danes v prvih dveh nizih. V prvem nizu smo začeli bolj z rezervo, saj so na drugi strani stale državne prvakinje in ne veš kaj bi pričakoval od njih in pričakuješ seveda, da se naša dekleta čim boljše odrežejo ne glede na rezultat. V drugem nizu smo tudi mi pritisnili malo s servisi, jih oddaljili od mreže, da niso mogli preveč napadati skozi sredino, ker imajo visoke centralne blokerke. Tako, da smo na koncu stabilizirali njihovo igro, povedli in imeli celo možnost, da jim odvzamemo niz in izenačimo na 1:1. Tu pač nastopijo izkušnje. Gostje so imele dosti več takšnih tekem, končnic in zaradi tega so potem tudi osvojile drugi niz, mi pa se na takšnih tekmah še učimo. Tretji niz se ne bi smel zgoditi taki ekipi kot smo mi, s super drugim nizom. Za prva dva niza pa moram res čestitati puncam.«

Samo Miklavc trener Nova KBM Branik:  »V bistvu smo zadovoljni, da smo osvojili nove tri točke, ampak že iz lanske sezone smo vedeli, da je ekipa kot so Roto-Kema Puconci, sploh v domači dvorani nevarna in zato sem tudi od igralk zahteval maksimalen pristop. Glede na to, da imamo nekaj težav s poškodbami, v naši ekipi so danes odigrale na terenu igralke, ki vstopajo v igrišče in jih zato pohvalim za pristop. Tako, da so tekmo odigrale na nivoju in sem zadovoljen z zmago.«

Več fotografij v spodnji galerji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2018 ob 13:12 Gost gost

      To so še vedno žok puconci?lahko bi bili že žok škraban!

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2018 ob 9:09 Prlekus gost

      Veronika, v Lotmerk se spravi!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.10.2018 ob 11:56 GEZA gost

      No, počasi se A2 liga približuje. Tako za Kemo kot za Ljutomer.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.