https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor, zvečer bo močneje zapihalo

29.10.2018 ob 14:30  

Agencija RS za okolje (Arso) je za ponedeljek popoldne in torek zjutraj za vzhodno Slovenijo izdala oranžno opozorilo zaradi močnega vetra.

V najnovejšem opozorilu Arso opozarja na težave, ki jih bo lahko po vsej državi povzročalo vreme v naslednjih dneh. Najmočneje bo pihalo v ponedeljek popoldne, zvečer in v noči na torek.

Na območju severovzhodne Slovenije lahko močnejši veter z najvišjo hitrostjo 70 do 85 km/h pričakujemo v večernih urah in v noči na torek vse do jutranjih ur. Veter lahko lomi veje, podira drevesa in odnaša kritino s streh.

Arso priporoča, da pred dogodkom zaprete vrata in okna ter pospravite vse, kar bi veter lahko raznašal. Potrebna pa je tudi previdnost v prometu predvsem v primeru bočnega vetra in na izpostavljenih mestih (npr. mostovi, useki). Računajte pa tudi na morebitno podrto drevje ali druge ovire.

Na območju zahodne in osrednje Slovenije pa je zaradi močnega vetra, ki bi lahko dosegal tudi do 120 kilometrov na uro, razglašen rdeči alarm. Izključen ni pojav obsežnejših vetrolomov. Veter pa bodo spremljale tudi obline padavine, zaradi katerih lahko pride do krajevnih razlivanj manjših rek in potokov.

Rdeče opozorilo so zaradi padavin izdali tudi za dele Italije, Avstrije in Švice, kažejo podatki hidrometeoroloških zavodov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.