https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Pomurju srečanje visokih predstavnikov evangeličanskih cerkva iz Evrope

Moravske Toplice, 05.11.2018 ob 8:00  

V Moravskih Toplicah se danes začenja tri dnevno srečanje visokih predstavnikov evangeličanskih cerkva iz Evrope, ki se ga bo udeležilo približno 50 škofov in drugih gostov. Udeležence bo pozdravil tudi predsednik države Borut Pahor.

Predstavniki evangeličanskih cerkva iz Evrope bodo v Moravskih Toplicah zastopali vse štiri evangeličanske luteranske regije Evrope. Takšno srečanje Svetovna luteranska zveza organizira vsakih sedem let na vseh kontinentih, letos pa srečanje gosti Slovenija. Osrednja tema letošnjega srečanja je, kako se zavzeto angažirati za cerkev in svet, kako prinesti evropskemu kontinentu in svetu, da bi se razširila dobra vest evangelija, da smo ljudje ne glede na veroizpoved poklicani, da živimo evangelijske obče človeške vrednote.

Foto: The Lutheran World Federation

Organizacija takšnega srečanja je izziv in čast za Evangeličansko cerkev v Sloveniji, je za Radio Slovenija povedal častni škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Geza Erniša. Srečanje predstavnikov evangeličanskih cerkva bo trajalo do srede, ob tem bo potekal tudi mladinski forum.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.11.2018 ob 19:52 Silvo Šarkanj gost

      Upam, da boste evropskim evangeličanom pojasnili tudi zakaj se je škof EC v Sloveniji politično tako izpostavil in v LJ za župana podpira moralno in etično tako spornega kandidata. Sam sem evangeličan in do sedaj nisem nikjer zasledil, da so vrednote, ki jih zagovarja in predvsem prakticira Jankovič, tudi vrednote, ki jih zastopa EC v Sloveniji (kaj šele v Evropi). Če sem prav razumel, bo na tem srečanju veliko govora o vrednotah. To je lep primer deficita evangelijskih obče človeških vrednot.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.11.2018 ob 17:37 Joužek gost

      Seveda so z odprtimi rokami sprejeli v svoje vrste vse skesane komuniste, ki so se rodili kot evangeličani, a do osamosvojitve tega niti slučajno niso priznali. Z bivšim predsednikom ZKS načelu. Upam, da se dogovorijo za enako podporo tudi Logarju, ki nima niti približno(ali pa nič) masla na glavi kot Jankovič. Ali pa vsaj dopustijo, da Logarja podpre katoliška cerkev

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.11.2018 ob 23:28 . gost

      Le naj Logarja podpre RKC. Potem bo dobil še manj glasov, kot bi jih sicer. Povsod kjer se zraven meša RKC so problemi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.