https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Gregor Zorc & Vito Weis: Korak v pravo smer

Kdaj: Četrtek, 15.11.2018 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Grega Zorc in Vito Weis sta back vokalista v razpadlem bandu, toda koncert morata izpeljati. Sredi zapuščenega odra dobita priložnost, da stopita v ospredje. Imata talent, imata pogum in imata program hitov: Freedom, Respect, Power to the people … Svoje spremljevalno delo oddelata po programu, čeprav ni več ničesar, kar bi lahko spremljala. Ali si v igri ali pa te ni.

Performans uprizarja absurd, ko politični sistem zgolj še vzdržuje videz nekakšnih fantomskih možnosti, priložnosti, svobode… V bistvu pa ni več nikogar, ki bi lupino demokracije in svobodne lahko osmislil z vsebino. Politike, kot umetnosti sprejemanja odločitev, ni več. Ostaja samo še band, ki neprestano razpada.

BOJAN JABLANOVEC je gledališki režiser, ustanovitelj in umetniški vodja Vie Negative, ki v Sloveniji velja za enega najpomembnejših producentov, v mednarodnem okolju pa za izjemno uspešno platformo sodobne scenske umetnosti. Do danes je z VN ustvaril več kot 70 projektov in z njimi gostoval v 24 evropskih državah in ZDA. VN povezuje umetnike, ki ustvarjajo v polju nepričakovanega, nezaznamovanega in nekonvencionalnega uprizarjanja.

Cena vstopnice:

- 10,00 € v predprodaji

- 14,00 € na dan predstave

 

    Fotogalerija