https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Martinovanje na Kapeli

Kapela, 14.11.2018 ob 17:00  

V soboto, 10. novembra, so se ob preši na Paričjaku, v neposredni bližini Kapelskega Vrha zbrali vsi ljubitelji sladkega traminca in dobrih prleških in prekmurskih dobrot. Zbrane je tudi letos zabaval Samo Tuš - Korl ter Prleški kvintet, Kapelski kvintet in Eva Tompa iz Rihtarovec s preigravanjem in petjem na harmoniko. Dogodek je organiziralo Turistično društvo Klopotec Kapela skupaj člani Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, Zavodom za turizem in šport Radenci ter občino Radenci.  


Turistično društvo Klopotec Kapela, ustanovljeno v letu 1996, je letos skupaj z drugimi društvi iz občine Radenci organiziralo že 10. Martinovanje na Kapeli. Aktivni so bili že zjutraj, najprej so se na pot podali pohodniki v okviru že 36. Martinovega pohoda. Pohodniki so ob 8. uri podali na približno 21 km dolgo pot iz Kapele do Bratonec in nazaj. Sledili so tekači s startom ob 9:30, čez kakšno uro so se na pot odpravili tudi kolesarji. Vreme je tekom dneva postajalo vse bolj sončno in kmalu tudi veter ni več motil nikogar. 

Po 12. uri je vse prisotne pozdravila predsednica Turističnega društva Klopotec Kapela, Urška Lukovnjak in predsednik Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, Danilo Rihtarič. V Vinogradniški hiši so pripravili posebno kulinarično razstavo. Vse zbrane je pozdravil tudi župan Občine Radenci. Janez Rihtarič. Tuš pa je nadaljeval z zabavnim programom v sodelovanju s Zavodom za turizem in šport Radenci, ki je imelo na samem prizorišču dogajanja tudi svojo stojnico. 

Prleške gibanice, kvasenice in postružnice so spekle starejše gospe, vse članice Turističnega društva Klopotec Kapela. Pekli so se tudi langaši. Martinovanja na Kapeli se je udeležil tudi župan občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek. 

Krst mladega vina oziroma mošta je bil opravljen, tako se je v sproščenem vzdušju druženje nadaljevalo vse do poznih popoldanskih in večernih ur. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.