https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Martinovali tudi v Svetem Juriju ob Ščavnici

Svetem Juriju ob Ščavnici, 11.11.2018 ob 19:00  

Martinovo soboto so praznovali tudi v Svetem Jurij ob Ščavnici. Prireditev je potekala pred stavbo Kulturnega in upravnega središča, ki stoji v samem središču kraja. Tamkajšnje turistično društvo je (skupaj z drugimi društvi v občini) poskrbelo, da je tudi letošnje martinovanje potekalo ob zvoku harmonike in žlahtni kapljici. Manjkala ni niti tradicionalna prleška tünka. 


Domačini so se na ploščadi Kulturno upravnega središča začeli zbirati že kmalu po poldnevu. Sončna sobota je vse bolj vabila ljudi, da se udeležijo martinovanja ter se poveselijo in pokramljajo s prijatelji, znanci in sorodniki ob martinovih dobrotah in mladem vinu. V pozno popoldanskem kulturnem programu je bil opravljen krst mošta, ki so ga pripravili člani iz Prostovoljnega gasilskega društva Sovjak.

Članice in člani turističnega društva, čebelarskega društva, društva podeželskih žena so pripravili domače pogače, tünko in langaše in medene napitke. Obiskovalci so lahko poskusili tudi pečene kostanje. Vinogradniki iz Sovjaka so poskrbeli, da ni zmanjkalo mladega vina.  

Zvok domače harmonike je nekatere privabil tudi na plesišče. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.