https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi otvorili razstavo likovnega natečaja Plakat miru 2018

Lendava, 13.11.2018 ob 9:00  

V Lendavi so otvorili razstavo likovnega natečaja Plakat miru 2018.

Natečaj, ki ga Lions klubi s celega sveta vsako leto sponzorirajo v lokalnem okolju, je v Lendavskem okolju Lions klub Lendava sponzoriral že sedmič zapored. Natečaj letos nosi geslo »bodimo prijazni«, udeležili pa so se ga otroci iz šestih prekmurskih osnovnih šol: Dvojezične OŠ I Lendava, Dvojezične OŠ II Lendava, Dvojezične OŠ Genterovci, Dvojezične OŠ Dobrovnik, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in OŠ Kobilje.

Vsa likovna dela je štiričlanska komisija ocenila glede na izvirnost, umetniški slog in tehniko ter na izražanje razpisane teme. Izbrala je sedem najboljših del, ki se bodo pomerila na državnem tekmovanju in če bodo tam izbrana, bodo lahko tudi zastopala našo državo na svetovnem izboru.

Ob svečani otvoritvi razstave so navzoče nagovorili Stanislav Gjerkeš, predsednik Lions kluba Lendava, Darja Delavec, pooblaščenka guvernerja za Plakat miru in Atilla Pisnjak, eden izmed članov komisije. Vsi avtorji najboljših likovnih del in njihovi mentorji pa so ob priložnosti prejeli priznanja in nagrade.

Odprtju razstave je sledil še koncert Podarjamo glasbo, ples in nasmeh.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.